C.M. de FOTBAL, din Brazilia.

C.M. de FOTBAL, din Brazilia. "Adios, ESPANIA!", după o a doua înfrângere categorică: 0 - 2 (0 - 2), cu CHILE!!!(1650)


În cea de-a doua partidă a celei de-a şaptea zile de competiţie şi cea de-a 19 –a din turneul final al Coppa del Mondo – 2014, care se dispută în “ţara cafelei şi a fotbalului”, Brazilia (a patra partidă din Grupa B, unde se jucaseră: Olanda – Spania 5 – 1, Chile – Australia 3 – 1 şi, aseară, de la 19.00, ora României, Olanda – Australia 3 – 2), CHILE a spulberat, efectiv, o SPANIE de nerecunoscut, campioana mondială “en titre” fiind deja eliminată, după acest meci (cu două înfrângeri, 7 goluri primite şi… unul singur marcat, şi acela din 11 metri!), încă din faza ngrupelor preliminare!

A fost 2 – 0 (2 - 0) pentru “Las Rojas” (“Roşii”), în confruntarea cu “La Furia Roja” (“Furia Roşie”), pe / în “templul fotbalului brazilian, “Estadio MARACANA” (de fapt:… noul “Maracana”, construit pe locul celui vechi!), din Rio de Janeiro!
“Minerii” au umilit o echipă iberică la fel de statică şi lipsită de idei (şi curaj!...) ca şi în catastrofa precedentă, cu Olanda!

Lucrurile au fost tranşate încă din prima repriză.

După câteva ocazii, la ambele porţi, în minutul 19, chilianul Vargas a deschis scorul, după ce a profitat de o bâlbâială apărută în defensiva iberică. Sud-americanul a rămas tare pe picioare și l-a învins pe Casillas, printr-un șut de la 8 metri.
Spania se agăța de istoria confruntărilor directe, care îi era net favorabilă: 8 victorii și două egaluri în cele 10 meciuri precedente cu reprezentativa din Chile, însă acest lucru nu a ajutat echipa lui Del Bosque.
Spaniolii Diego Costa (atacantul lui “Atletico” Madrid, de fapt:… BRAZILIAN NATURALIZAT, CĂCI SE POARTĂ: PÂNĂ ŞI… CROAŢII AU DOI ÎN ECHIPĂ!) și Xabi Alonso (de la F.C. Barcelona) au mai ratat două ocazii importante, însă tot “minerii” au mai marcat un gol până la pauză!
Aranguiz a înscris în minutul 44, după ce “barcelonezul” Alexis Sanchez a șutat din lovitură liberă, de la 20 de metri, căpiatul Spaniei, portarul Iker Casillas a respins în careu, unde, Aranguiz a fost pe fază și a șutat puternic sub bară.

După pauză, fundaşul Busquets putea readuce Spania în cărți, dar a ratat o ocazie rarisimă, în minutul 52, atunci când a trimis pe lângă poarta goală, din doar 5 metri…
Peste doar 15 minute, la cealaltă poartă a avut loc o fază aproape identică: Islas (de la “Juventus” Torino, unde-I coleg cu marea vedetă chiliană Arthuro Vidal) a tras peste transversală, cu poarta goală.
Până la finalul meciului, cea mai mare ocazie i-a aparținut lui Andres Iniesta, de la F.C. Barcelona, care, în minutul 84, a șutat plasat, la vinclu, dar bravul portar…Bravo (!) a respins, și de acea dată, în corner.

Astfel, partida s-a încheiat cu victoria chilienilor... antrenorului argentinian Sanpauli, cu 2 – 0 (2 – 0), care au (ca şi olandezii), deja, asigurată calificarea în faza “optimilor de finală”.

Meciul Chile - Olanda va decide ordinea finală în Grupa B, iar batavii (cu o diferenţă de golaveraj superioară: 8 – 3, faţă de 5 – 1 a sud-americanilor) au nevoie de un egal pentru a se păstra pe prima poziție şi a evita, astfel, Brazilia (care va câştiga, probabil, Grupa A), în “optimiile” eliminatorii.
De cealaltă parte, Spania lui Vicente Del Bosque (cu…0 puncte, după primele două meciuri, şi un golaveraj de… 1 – 7) este (ca şi Australia, de altfel) eliminată din competiție!

Este pentru a cincea oară în istoria competiţiei, când campioana lumii “en - titre” părăsește Mondialul încă din faza… grupelor!


După acest meci, cu cele 59 de goluri, marcate în cele 19 partide, media “ofensivă” se menţine bună (spre… foarte bună, totuşi, pentru primele meciuri din faza grupelor unui turneu final al C.M., în care, de obicei, formaţiile sunt foarte prudente, fiind mai degrabă preocupate să nu piardă, decât să se avânte în atac!...): 3, 11 goluri / meci!


FOTO: digisport.ro
 

Taguri: CupaMondiala, Brazilia2014, CampionatulMondialDeFotbal, CupaMondiala2014, CampionatulMondialDeFotbalBrazilia2014, CMFotbal, Australia-Olanda, Olanda-Australia, Chile-Australia, Olanda-Spania, Chile-Spania, Spania-Chile, Vargas, Iniesta, DiegoCosta, Arangu,jooble.org