C.M. de FOTBAL -  BRAZILIA 2014. O FRUMUSEŢE DE MECI: Olanda - Australia 3 - 2 (1 - 1)

C.M. de FOTBAL - BRAZILIA 2014. O FRUMUSEŢE DE MECI: Olanda - Australia 3 - 2 (1 - 1)(1622)


Pe „Estadio BEIRA – RIO”, din Porto Alegre, în primul meci al celei de-a şaptea zile a turneului final al Coppa del Mondo braziliene (partida numărul 18 a competiţiei, a treia din Grupa B, dar a doua din turul doi al întâlnirilor din grupele preliminare, după ce ieri, în Grupa A, Brazilia şi Mexic au terminat la egalitate, 0 – 0), OLANDA şi AUSTRALIA au oferit CEA MAI FRUMOASĂ CONFRUNTARE, DE PÂNĂ ACUM, LA ACEST MARATON DE 64 DE MECIURI!

A câştigat, în final, OLANDA, cu 3 – 2 (1 – 1), dar la fel de încântătoare a fost şi prestaţia AUSTRALIEI!

Au marcat, în ordine cronologică: Arjen Robben / Olanda (minutul 20); Tim Cahill / Australia (min. 21); Mile Jedinak / Australia (min. 54, din penalty); Robin van Persie / Olanda (min. 58); Memphis Depay / Olanda (min. 68).

Cei care au deschis scorul au fost batavii, prin superstarul Arjen Robben, atacantul aproape de neoprit al lui „Bayern” Munchen, în minutul 20, dintr-o acţiune personală superbă: o cursă de peste 30 de metri, cu mingea la picior, un dribling decisiv, în careul advers, o fentă şi on şut plasat, în diagonală, prinzând colţul lung, la firul ierbii!

Dar n-au trecut nici... 30 de secunde şi „cangurii” au egalat!
Mai mult decât atât, A FOST CEL MAI FRUMOS GOL DE PÂNĂ ACUM, ÎN ACEST TURNEU FINAL: veteranul Tim Cahill, fost atacant al lui „Everton” Liverpool, între 2003 – 2011 (acum la New York „Red Bulls”), a marcat al doilea său gol, la acest mondial (după cel înscris în partida Chile – Australia 2 – 1; cealaltă partidă a Grupei B jucată până acum a fost Olanda – Spania 5 – 1).
Cahill a prins, din careu, un voleu perfect, la o centrare venită de pe partea dreaptă, expediind mingea sub bara transversală, de unde a ricoşat în poartă.

Meciul a continuat frumos, ofensiv, pe contre, dar, până la pauză nu s-a mai marcat, deşi ocazii au mai fost, pentru ambele formaţii...

Repriza a doua a fost superbă.
Mai întâi au venit australienii în avantaj, prin penaltyul (corect acordat) transformat de către căpitanul lor, Mile Jedinak, în minutul 54.
Robin van Persie a egalat în minutul 58, pentru ca nou introdusul Memphis Depay să marcheze pentru victoria MUNCITĂ a Olandei, în minutul 68.

Reamintim că Olanda a jucat, până acum, trei finale ale Cupei Mondiale, în 1974 – Germania (1 – 2 cu formaţia gazdă), 1978 – Argentina (1 – 3 tot cu gazda turneului final!) şi 2010 – Africa de Sud (0 – 1 cu Spania).

Australia, învinsă, în primul meci, de Chile, cu 3-1, joacă a treia Cupă Mondială consecutivă (dar a mai evoluat şi la ediţia din 1974, din Germania). În 2006 (tot în Germania) a reuşit cea mai bună performanţă a sa: calificarea în “optimi de finală”.

Înaintea partidei de aseară, în trei meciuri directe, Australia câştigase o dată (2 - 1, în 2008, la Eindhoven, într-un amical), iar două partide s-au încheiat la egalitate!
Aşadar, a fost prima victorie a batavilor împotriva “cangurilor”!

După acest triumf, Olanda (cu 6 puncte şi o diferenţă excelentă de golaveraj, 8 – 3) este virtual calificată în “optimi”, iar Australia (fără punct şi cu un golaveraj de 3 – 6) … dimpotrivă, este deja eliminată din cursă!

Media de goluri per meci s-a reîmbunătăţit, în cele 18 partide disputate marcându-se de 57 de ori: 3,17!


IMAGINI: digisport.ro
 

Taguri: CupaMondiala, Brazilia2014, CampionatulMondialDeFotbal, CupaMondiala2014, CampionatulMondialDeFotbalBrazilia2014, CMFotbal, Australia-Olanda, Olanda-Australia, Chile-Australia, Olanda-Spania, TimCahill,jooble.org