Caravana constănțenilor – societatea civilă iese în stradă pentru normalitate

Caravana constănțenilor – societatea civilă iese în stradă pentru normalitate(1026)


Asociația Constanța Ia Atitudine pregătește, pentru 5 iulie, un miting inedit pentru a atrage atenția asupra problemelor orașului Constanța.

Reprezentanții societății civile vor protesta față de prețul uriaș al gigacaloriei în municipiul Constanța, față de distrugerea spațiilor verzi și de refuzul autorităților de a subvenționa cu 50% transportul în comun pentru elevi. De asemenea, se va trage un semnal de alarmă și în ceea ce privește subfinanțarea culturii și a obiectivelor culturale, dar și a lipsei pistelor de biciliști. Nu în ultimul rând, se va puncta starea jalnică în care se află sportul constănțean.

Caravana este organizată în data de 5 iulie, chiar de ziua de naștere a lui Radu Mazăre. ”Orașul nostru a fost distrus după 14 ani de administrație Mazăre. Primarul de Mamaia, bucureștean de origine, a făcut din Constanța o junglă de beton în care vocea oamenilor obișnuiți nu mai este auzită. A venit și vremea noastră. Vrem să îi arătăm primarului că dorim să trăim într-un oraș normal, în care cultura să fie prețuită la adevărata valoare, în care să existe piste de biciclete, în care elevilor să li respecte dreptul de a avea reducere la tranportul în comun, așa cum cere legea. Și mai vrem ceva: vrem o gigacalorie mai ieftină. Se poate. Dacă Mazăre și acoliții săi penali, cum ar fi directorul Ilie Rachieru, nu știu cum să o facă, să își dea demisia și să lase pe alții care știu”, a declarat Andrei Popescu, președintele ACIA.

Caravana constănțenilor va începe la ora 12.00, din dreptul Primăriei Constanța. De acolo se va deplasa pe următorul traseu: strada Traian, bulevardul Mamaia, strada Mircea cel Bătrân, bulevardul Tomis, bulevardul Lăpușneanu. Punctul final va fi parcul Tăbăcărie, care a fost măcelărit în ultimii ani de primarul de Mamaia și care, din informațiile ACIA, riscă să dispară încetul cu încetul. La eveniment vor participa membrii ACIA, reprezentanți ai elevilor, ai bicicliștilor, ai ONG-urilor de mediu.

”Avem pregătite multe surprize. Îi așteptăm alături de noi pe toți cei care s-au săturat să trăiască în Republica Mazăre, pe toți cei care vor o schimbare. Le garantăm tuturor că va fi un protest pașnic și civilizat”, a conchis Andrei Popescu.
 
jooble.org