C.M. de fotbal, din Brazilia: Primul mare derby latino-american, BRAZILIA - MEXIC, a consemnat o remiză

C.M. de fotbal, din Brazilia: Primul mare derby latino-american, BRAZILIA - MEXIC, a consemnat o remiză "albă"...(1255)


În cel de-al 16-lea meci al turneului final, din Brazilia, al Campionatului Mondial de Fotbal (al doilea al zilei a şasea şi primul din turul doi al grupelor de calificare în “optimile de finală”), în Grupa A, în primul mare derby latino – American al competiţiei, BRAZILIA şi MEXICUL au încheiat la egalitate, fără gol, acesta fiind cea de-a doua remiză “albă” (după Iran – Nigeria) din această ediţie.

Derby-ul grupei A, disputat pe un stadion (“Castelao” / „Castelul”, din Foraleza) arhiplin, aşa cum era de aşteptat, a fost un meci frumos, dar... fără goluri!

După 24 de minute fără faze periculoase, mexicanii au avut prima oportunitate de a marca: portarul brazilian Julio Cesar a scos de sub bară şutul mexicanului Herrera.
Replica brazilienilor a venit imediat, prin marea lor vedetă, Neymar. Decarul "selecao" a reluat excelent cu capul o centrare a lui Dani Alves, de la F.C. Barcelona, însă EROUL MECIULUI, portarul Mexicului, Ochoa, a scos de lângă bară.
Mexicanul Vasquez şi-a încercat norocul cu un şut periculos de la distanţă, dar mingea a trecut puţin pe lângă poarta gazdelor.
Apoi, Ochoa şi-a mai salvat echipa de un gol, înainte de pauză, când l-a blocat pe David Luiz (recent transferat de la “Chelsea” londra la Paris “Saint Germain”).

În repriza a doua, acelaşi Vasquez a încercat un nou şut din afara careului, dar nu a prins nici de data asta spaţiul porţii.
Neymar putea să-şi treacă în cont a treia reuşită de la acest turneu final, dar Ochoa a avut din nou o intervenţie excepţională.
Nici Thiago Silva nu a reuşit să-l învingă pe portarul mexican, care a scos de pe linia porţii mingea trimisă cu capul de fundaşul lui PSG, dintr-o centrare a lui Neymar.
Mexicanii puteau să dea lovitura în ultimul minut, dar Guardado a trimis puţin peste transversală.

Brazilia rămâne lider în grupa A, cu 4 puncte, la egalitate de puncte cu Mexic, dar cu un golaveraj de 3 – 1, faţă de 1 – 0 al adversarilor de aseară.

Camerun şi Croaţia nu au acumulat niciun punct. Europenii sunt ultimii în grupă golaveraj: 1 – 3) și au nevoie de victorie în disputa cu africanii (golaveraj: 0 – 1), dacă vor să mai spere la calificarea în “optimi”.


Media de goluri pe® meci a fost coborâtă sub 3, pentru prima oară de la începerea competiţiei!
Cu cele 47 de goluri, marcate în 16 partide, ea a ajuns, după Brazilia – Mexic 0 – 0, la (doar): 2, 94!


FOTO: digisport.ro
 

Taguri: CupaMondiala, Brazilia2014, CampionatulMondialDeFotbal, CupaMondiala2014, CampionatulMondialDeFotbalBrazilia2014, CMFotbal, Brazilia-Mexic,jooble.org