ANM: Cod galben în Dobrogea(935)


Administrația Naționala de Meteorologie a emis, în urmă cu câteva minute, o atenționare Cod galben de ploi torențiale și furtuni pentru 16 județe din sudul și sud-vestul țării, care va intra în vigoare în noaptea de miercuri spre joi, la ora 3,00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 19 iunie, ora 3,00 - 20 iunie, ora 15,00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Oltenia, sudul Banatului și al Munteniei, Dobrogea, precum și în cea mai mare parte a Carpaților Meridionali.

Temporar, vor fi averse ce vor avea caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 - 25 de litri/metrul pătrat și pe arii restrânse 45 - 50 de litri/metrul pătrat.

Județele care vor intra sub Cod galben de vreme rea sunt: Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Dolj, Vâlcea, Sibiu (sud), Olt, Teleorman, Argeș (jumătatea de nord), Dâmbovița (nord), Giurgiu, Călărași, Ialomița, Constanța și Tulcea.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri