Aproximativ 1.000.000 de pachete cu ţigări, susceptibile a fi contrafăcute, descoperite în două containere din Portul Constanţa Sud Agigea

Aproximativ 1.000.000 de pachete cu ţigări, susceptibile a fi contrafăcute, descoperite în două containere din Portul Constanţa Sud Agigea(886)În cadrul unei acţiuni desfăşurate în Portul Constanţa Sud Agigea, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în colaborare cu lucrătorii vamali, au depistat şi indisponibilizat 993.110 pachete cu ţigarete mărcile Ashima şi Marble, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 2.300.000 euro dacă ar fi originale.

În ziua de 16.06.2014, acţionând în baza unor informaţii privind punerea în circulaţie a unor mărfuri contrafăcute, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat, în Portul Constanţa Sud Agigea, un container încărcat cu ţigarete, care sosise din direcţia Grecia şi avea ca destinaţie finală o societate comercială din R. Bulgaria.
În urma controlului efectuat de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, au fost descoperite 505.550 pachete cu ţigări mărcile Ashima şi Marble, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 1.100.000 euro dacă ar fi originale.

În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au continuat verificările containerului identificat în data de 12.06.2014, din care iniţial fuseseră indisponibilizate 191.650 pachete cu ţigări marca Marble, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 500.000 de euro.
Astfel, s-a constatat că alte 295.910 pachete cu ţigări aflate în container, marca Ashima, cu o valoare de aproximativ 700.000 de euro dacă ar fi originale, sunt susceptibile a fi contrafăcute.

A fost luată măsura indisponibilizării cantităţii totale de 993.110 pachete ţigarete, existentă în ambele containere, şi lăsarea în custodia liniei de shipping până la finalizarea investigaţiilor referitoare la statutul juridic al mărfurilor şi luarea măsurilor legale ce se impun.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
jooble.org