Plase monofilament confiscate de poliţiştii de frontieră(427)


Acţionând pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră tulceni au confiscat 320 m de plasă monofilament a cărei deţinere şi utilizare este interzisă prin lege şi 32,5 kilograme de peşte din diferite specii.

În data de 16.06.2014, în jurul orei 12.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea l-au depistat, pe raza localităţii Lunca, pe D.C. în vârstă de 34 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea, având asupra sa mai multe plase de pescuit cu captură de peşte.
În urma verificărilor au fost descoperite 5 plase monofilament în lungime de 320 m, două plase tip avă în lungime 130 m şi 32,5 kilograme de peşte din speciile şalău, caras, plătică şi babuşcă.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată la o societate comercială de profil, conform procedurilor legale, plasele au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,deţinere şi folosire la pescuit a plaselor monofilament”, respectiv ,,deţinerea şi folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial” .

 
jooble.org