Ponta vrea ca România să extragă gaze naturale din Marea Neagră cu ajutorul americanilor(914)


Primul Ministru Victor Ponta l-a primit astăzi la Palatul Victoria pe Vice Președintele corporatiei ExxonMobil, Mark Alberts. Cu acest prilej reprezentantul ExxonMobil a prezentat progresele obținute în operațiunile de explorări de gaze naturale din zona continentală a României din Marea Neagră și intențiile privind prezența pe piața de gaze din România și din regiune.

Primul Ministru a subliniat interesul Guvernului României de a stimula investițiile în sectorul petrol și gaze naturale pentru a se putea atinge obiectivul independenței energetice. „Resursele de gaze din Marea Neagră ar putea avea o contribuție esențială la securitatea energetică a României și de aceea Guvernul va continua să sprijine investițiile importante pe care ExxonMobil și alte companii le dezvoltă în această perioadă.”


Primul Ministru Victor Ponta a salutat intențiile companiei ExxonMobil de a fi prezentă cât mai rapid pe piața de gaze din România și a încurajat accelerarea programului de foraje din zona continentală a Mării Negre desfășurat de consorțiul ExxonMobil-Petrom. De asemenea, a fost apreciată recenta încheiere a Acordului de cooperare între acest consorțiu și compania națională de transport al gazelor naturale, Transgaz.

 
jooble.org