C. M. de Fotbal, Brazilia - 2014: În ultima partidă a celei de-a treia zi, COASTA DE FILDEŞ - JAPONIA 2 - 1 (0 - 1)

C. M. de Fotbal, Brazilia - 2014: În ultima partidă a celei de-a treia zi, COASTA DE FILDEŞ - JAPONIA 2 - 1 (0 - 1)(1466)


La Recife, pe Estadio “Pernambucco”, de la ora 04.00 (a României), în cel de-al optulea meci al turneului final al Cupei Mondiale - 2014, din Brazilia: COASTA DE FILDEŞ (Cote d'Ivoire) — JAPONIA 2 - 1 (0 - 1), în Grupa C, singura care reuneşte patru echipe de pe continente diferite!

În celălalt meci al Grupei C (la ora 19.00, a României), COLUMBIA învinsese lejer GRECIA, cu scorul de 3 – 0 (la pauză: 1 – 0).

Au marcat, în ordine cronologică: Keisuke Honda (Japonia) – minutul 16; Wilfried Bony (Coasta de Fildeş) – min. 64; Gervinho (C.de F.) – min. 66.

Repartizată mereu cu câte două mari forțe fotbalistice, în grupele preliminare, la precedentele prezențe la Cupa Mondială (cu Argentina și Olanda, în 2006 - Germania, respectiv cu Brazilia și Portugalia, în 2010 – Africa de Sud), naționala statului Cote d’Ivoire (Coasta de Fildeş) are alte oportunități, de această dată, în Grupa C a ediţiei braziliene!
Victoria cu niponii deschide larg ușa calificării, iar un viitor succes cu Grecia, în următorul meci (care pare foarte la îndemână!), ar putea asigura prezența "elefanților" în “optimile de finală”.

Meciul cu Japonia a prezentat două scenarii total diferite, separate de minutul 62.
Neutilizat din startul partidei, în acel moment a intrat pe teren marea vedetă, veteranul Didier Drogba, iar fața “naționalei africane” s-a schimbat complet.
Dacă până atunci au fost conduși pe tabelă, după golul lui Hondadin, din minutul 16, și nu au avut luciditate în fața porții japoneze, elevii lui Lamouchi au jucat la un cu totul și cu totul alt nivel.
La doar două minute după efectuarea schimbării, Coasta de Fildeș a egalat, prin lovitura de cap a lui Bony (64), iar peste alte două minute numai a preluat conducerea, după golul marcat de Gervinho (66).

Surprinși, “samurai” nu și-au mai revenit și au fost în pericol să mai primească încă un gol, chiar de la marele Drogba, dar atacantul de 36 de ani a ratat de puțin.

Scorul final a fost 2-1 pentru africani, care au demonstrat că depind într-o proporție covârșitoare de legendarul Didier Drogba, chiar dacă atacantul care făcea odinioară furori la “Chelsea” Londra nu mai este la prima tinerețe.

Următoarele meciuri din Grupa C vor avea loc joi - 19 iunie: Columbia — Cote d'Ivoire, la Brasilia (19.00, ora României), și Japonia — Grecia, la Natal (ora 01.00, a zilei de vineri, de fapt, în România…).

Palmaresul Coastei de Fildeş:
Cupa Mondială: eliminată din primul tur în 2006 și 2010; Cupa Africii pe Națiuni (CAN): câștigătoare în 1992, finalistă în 2006 și 2012; Jocurile Olimpice: sfertfinalistă în 2008; Clasament FIFA (5 iunie): locul 23.

Selecționer: Sabri Lamouchi (Franța, din mai 2012).
Principalele cluburi: ASEC Mimosas, Africa Sports; Jucători vedetă: Didier Drogba, Yaya Touré, Gervinho.
Parcurs în calificări: primul loc în Grupa C a zonei Africa, câștigătoare a barajului cu Senegal (3-1, 1-1).
Echipa-tip: Copa Barry — Aurier, Zokora, Bamba, Boka — Tioté, Serey Dié, Yaya Touré — S. Kalou, Drogba (căpitan), Gervinho.

Palmaresul Japoniei:
Cupa Mondială: a cincea participare; Cupa Asiei pe Națiuni: câștigătoare în 2011, 2004, 2000, 1992; Cupa Confederațiilor: finalistă în 2001; Jocurile Olimpice: 9 participări; Clasament FIFA (5 iunie): locul 46.

Selecționer: Alberto Zaccheroni (Italia, din 2010).
Principalele cluburi: Sanfrecce Hiroshima, Kawasaki Frontale, Urawa RedsJucători vedetă: Keisuke Honda, Shinji Kagawa, Yuto Nagatomo.
Parcurs în calificări: locul 1 în Grupa B a zonei Asia.
Echipa-tip: Kawashima — Uchida, Konno, Yoshida, G. Sakai — Hasebe (căpitan), Endo — Kagawa, Honda, Nagatomo — Okazaki.

Se menţine media OFENSIVĂ a golurilor marcate, per meci: 28 de goluri în opt partide: 3,5 !...

FOTO: gsp.ro, pariuribonus.ro şi prosport.ro
 

Taguri: CupaMondiala, Brazilia2014, CampionatulMondialDeFotbal, CupaMondiala2014, CampionatulMondialDeFotbalBrazilia2014, CMFotbal, Uruguay-CostaRica, CoastaDeFildes-Japonia, Columbia-Grecia, Anglia-Italia, Cavani, Olanda-Spania, OscarDuarte, MarcoUrena, JoelCamp,jooble.org