FOTBAL - C. M. din Brazlia. Prima bombă a

FOTBAL - C. M. din Brazlia. Prima bombă a "Mondialelor": COSTA RICA - URUGUAY 3 - 1 (0 - 1)(1629)


PRIMA VICTORIE - “ŞOC” A ACESTEI EDIŢII BRAZILIENE A TURNEULUI FINAL AL CUPEI MONDIALE LA FOTBAL: CEA CONSIDERATĂ CENUŞĂREASA CELEI MAI PUTERNICE GRUPE PRELIMINARE (C) (CU TREI FOSTE CAMPIOANE MONDIALE!), COSTA RICA (CARE A JUCAT NU MAI PUŢIN DE 16 PARTIDE ÎN CALIFICĂRI, CA SĂ AJUNGĂ AICI, câştigând opt, remizând de două ori şi fiind învinsă de patru ori!), A ÎNVINS URUGUAYUL (dublă campioană mondială: la ediţia inaugurală, chiar la ei acasă, în 1930, şi în… Brazilia, în 1952, când au învins chiar… ţara gazdă, pe “Maracana”, din Rio de Janeiro, cu 1 -0!), deţinătoarea trofeului Coppa de America (Campionatul Americii de Sud), câştigat acum trei ani, şi, totodată, semifinalistă la ultima ediţie a C. M., cea din 2010, găzduită de Africa de Sud!

Şi nu au făcut-o oricum, ci revenind după ce au fost conduşi la pauză, cu 1 – 0 (dintr-un penalty), jucând încântător de ofensiv şi tehnic, în partea secundă, şi marcând trei goluri superbe, fără ca adversarii… să mai aibă măcar o ocazie cât de cât clară de gol!

Aşadar, în primul meci al Grupei D: COSTA RICA – URUGUAY: 3 – 1 (0 – 1)!!!!!

Este primul meci al acestui turneu în care cei conduşi la pauză câştigă, în final, meciul!...

A fost şi primul meci între latino – americani.

Scorul a fost deschis de către atacantul central uruguayan Edinson Cavani, marea vedetă a lui Paris Saint - Germain, în minutul 24, dintr-un penalty corect acordat de către arbitrul german al partied.
Apoi, în cea de-a doua repriză, a fost… numai Costa Rica pe teren, centroamericanii marcând de trei ori, prin: Joel Campbell (inutul 54), Oscar Duarte (min. 57) şi Marco Urena (min. 84), ultimul fiind introdus pe teren cu… numai un minut mai devreme!

După diferenţa mare din meciul, de ieri, dintre Olanda – Spania (5 – 1 pentru batavi), aceasta este a doua surpriză a ediţiei acesteia a Cupei Mondiale – 2014.

PREMIERĂ: este CEA DINTÂI victorie a Costa Ricăi împotriva Uruguayului!
Este şi cea de-a patra victorie a naţionalei costaricane, la turneele finale la care a participat (acesta este al patrulea, primul fiind cel din Italia, din 1990), niciodată nedepăşind, la cele trei precedente, să treacă de grupe!

Meciul s-a disputat pe alt stadion nou – nouţ (care a costat cam 250.000.000 de dolari!), “Castelao” (“Castelul”!), de 60.000 de locuri (din care au fost ocupate cam trei sferturi, uruguayenii fiind mult mai muţi decât costaricanii), în oraşul “Fortaleza” (“Fortăreaţa”!, în limba portugheză…), situat în Nord – Estul ţării.

La ora 01.00 (a României), la Manaus, în inima junglei Amazonului (!), se joacă cel de-al doilea meci al Grupei D, dintre campioana mondială din 1966 (pe teren propriu!...) şi... cvadrpla campioană mondială (Italia - 1934, Franţa - 1938, Spania – 1982, Germania – 2006).

Ultimul meci al zilei (nopţii, de fapt...) a treia se joacă la 04.00 (Ora României).
Este şi cel de-al doilea al Grupei C (în care Columbia a învins, azi, Grecia, cu 3 – 0, 1 – 0, la pauză!): Coasta de Fildeş – Japonia.

Care va să zică, astăzi, joacă două... Coaste, din fostele colonii: una BOGATĂ („Rica”) şi cealaltă... la fel: „A FILDEŞULUI” (Cote d’Ivoire)!!!...

După cel de-al şaselea meci al C. M. se menţine impresia de fotbal ofensiv, dovedită şi de media bună a golurilor marcate pe meci: 22 de goluri, în şase partide, dau o medie per meci de aproape 3,67.


Foto: mlssoccer.com.
 

Taguri: CupaMondiala, Brazilia2014, CampionatulMondialDeFotbal, CupaMondiala2014, CampionatulMondialDeFotbalBrazilia2014, CMFotbal, Uruguay-CostaRica, CoastaDeFildes-Japonia, Columbia-Grecia, Anglia-Italia, Cavani, Olanda-Spania, OscarDuarte, MarcoUrena, JoelCamp,jooble.org