Copiii din Hong Kong răspund la întrebarea aceasta pentru a intra în clasa întâi. Știți răspunsul?(1000)


Pentru a fi admiși în clasa întâi, copiii de șase ani din Hong Kong trebuie să rezolve mai multe probleme de logică. Anul acesta, una din întrebările testului a devenit un fenomen viral în China, informează ziarul La Vanguardia în ediția sa online, citat de Agerpres.

Rețeaua chineză de socializare Sina Weibo a postat problema de logică inclusă în test, care a fost a doua cea mai accesată postare a site-ului.

Întrebarea este următoarea: 'Care este numărul locului pe care este parcată mașina din imaginea respectivă?' Cei mici au fost capabili să o rezolve în câteva secunde, în timp ce adulților le-a trebuit cel puțin jumătate de oră.

Persoanele adulte întârzie mai mult în rezolvarea acestei întrebări, pentru că gândirea lor este condiționată de regulile folosite la soluționarea unor probleme matematice.

Și totuși este mult mai simplu decât pare la prima vedere, iar cheia pentru rezolvarea ei este de a folosi tehnica pe care psihologii o numesc 'gândirea laterală', altfel spus aplicarea unei focalizări creative și indirecte pentru a găsi răspunsul corect.

.

.

.

.

În acest caz, este suficient să privești imaginea în oglindă pentru a găsi rezolvarea.
jooble.org