ŞCOLILE CONSTĂNŢENE: Continuă proiectul

ŞCOLILE CONSTĂNŢENE: Continuă proiectul "ADOLESCENŢA - FĂRĂ DROGURI ŞI VIOLENŢĂ!"(1282)


Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Constanţa, alături de Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (ANA - CPECA) Constanţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, continuă activităţile de prevenire a comportamentelor de risc (violenţă, consum de tutun, alcool, droguri ş. a.) în rândul adolescenţilor, în cadrul proiectului „Adolescenţa - fără droguri şi violenţă!”.

Astfel, în cursul zilei de ieri, miercuri -11 iunie, reprezentanţi ai celor două instituţii au fost prezenţi alături de un număr de peste 180 elevi şi profesori, din patru unităţi şcolare din judeţul Constanţa, respectiv: Liceul Teoretic Băneasa; Liceul Tehnologic „Radu Prişcu” Dobromir, Liceul Tehnologic Cobadin şi Liceul Tehnologic „Nicolae Istrăţoiu” Deleni.

În prima parte a întâlnirilor cu elevii, temele abordate s-au referit la pericolele pe care le reprezintă consumul de alcool, tutun precum şi folosirea drogurilor ilegale.

Pe fondul prezentării unor filme tematice, tinerii au fost îndrumaţi să recunoască semnele unor consumatori de substanţe interzise, reprezentantul CPECA oferind, în acelaşi timp, şi sfaturi privind prevenirea consumului unor astfel de substanţe.

De asemenea, adolescenţilor le-au fost prelucrate şi principalele acte normative care reglementează traficul şi consumul de droguri în România, precum şi sancţiunile care pot fi aplicate în astfel de situaţii.

În cea de-a doua parte a întâlnirilor cu elevii, au fost aduse în discuţie şi dezbătute faptele de natură penală şi contravenţională cel mai frecvent întâlnite în mediul şcolar.

În discuţiile libere cu reprezentantul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, elevii au exemplificat principalele forme de violenţă întâlnite şi au identificat, împreună cu acesta, principalele cauze care ar putea genera astfel de forme de manifestare.
Reprezentantul Jandarmeriei a pus accent pe linia prevenirii unor astfel de fapte, oferind în acelaşi timp soluţii practice în acest sens.

Scopul acestor activităţi îl constituie prevenirea comportamentelor de risc la vârsta adolescenţei, prin oferirea de informaţii care să permită creşterea nivelului de educare şi conştientizare a tinerilor, în vederea neînceperii consumului de droguri, precum şi a adoptării unor comportamente prosociale.

Astfel de activităţi s-au mai desfăşurat, în perioada anterioară, şi cu elevii din cadrul altor instituţii de învăţământ din judeţul Constanţa, atât în mediul urban cât şi în mediul rural.

Reamintim faptul că proiectul „Adolescenţa – fără droguri şi violenţa!”, lansat în data de 28 martie a.c., ca parteneriat între Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, cuprinde întâlniri cu adolescenţi din 22 unităţi liceale, din municipiul şi judeţul Constanţa, în perioada lunilor martie – iunie 2014.


FOTO: one.ro
 

Taguri: AdolescentaFaraDroguriSiViolenta, ISJ, Constanta, ISJConstanta, IJJConstanta, InspectoratulDeJandarmiJudeteanConstanta, InspectoratulScolarJudeteanConstanta, AgentiaNationalaAntidrog, ANA, CPECA, CEPCAConstanta,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri