Târg specializat de ambarcaţiuni și autoturisme(1034)


Timp de patru zile, de joi până duminică, veţi putea vizita târgul specializat TOMIS YACHT & SALONUL AUTO în Parcarea City Park Mall Constanţa.


Primele ediţii ale acestui eveniment se bucurau de un număr considerabil de expozanţi şi, mai ales, de un mare public atras de acest nou orizont, ce li se desfăşura în faţa ochilor. Toate acestea au făcut din TOMIS YACHT & SALONUL AUTO un spectacol estival, o apariţie firească, la malul marii, un motiv în plus pentru a fi mai aproape de cei care iubesc marea, yachtingul, pescuitul şi toate sporturile de apă.

Este foarte clar că vânzările din acest segment au fost într-o scădere dramatică, piată fiind complet imprevizibilă.
S-au mai înregistrat totuşi, vânzări de ambarcaţiuni cu dimensiuni mai mici, lipsind aproape total cererile pentru ambarcaţiunile mari.
În ceea ce priveşte piată auto, potrivit dailybusiness.ro: începând cu anul 2008, înmatriculările de maşini noi au avut o scădere drastică, atingând, în 2013, cel mai scăzut nivel. Puterea redusă de cumpărare a populaţiei, revizuirea repetată a taxei auto de poluare, precum şi accesul restricţionat la finanţare sunt cauzele acestui declin.

Cu toate acestea, cererea totală de maşini, respectiv maşini noi plus maşini second hand provenite din import, a fost în continuă creştere, în ultimii 3 ani, de la 176.200 de unităţi înregistrate în anul 2011, la 279.560 de unităţi, în 2013.
Evoluţia este spectaculoasă în cazul importurilor de autoturisme rulate. În decursul anului 2013 au fost înscrise în circulaţie 221.850 de unităţi, comparativ cu cele 94.490 de maşini intrate în ţară în 2011. Practic, vorbim de o revenire la nivelul anului 2008.
Creşterea importurilor, din ultimii ani, este datorată şi unui proces de migrare a cererii populaţiei, din segmentul de maşini noi, către maşini second hand.

În aceste condiţii, ediţia din acest an, reuneşte un număr de 15 firme, care expun pe o suprafaţă de 1500 mp. Expozanţii au pregătit pentru vizitatori atât ambarcaţiuni de dimensiuni mici şi medii, cu şi fără motor, echipamente şi accesorii, cât şi autoturisme; cu oferte de preţuri adaptate cerinţelor actualei pieţe.
Gazdă acestui eveniment este o nouă locaţie foarte atractivă şi uşor accesibilă vizitatorilor, Parcarea City Park Mall Constanţa .

Se vor expune: ambarcaţiuni, motoare bărci, bărci pneumatice, echipamente şi accesorii nautice, echipamente de salvare şi pentru sporturi acvatice, produse pescăreşti și autoturisme .


Vor fi prezenţi producători români, importatori şi distribuitori ai unor firme recunoscute pe plan mondial din domeniile celor două secţiuni ale manifestării.

 

Un motiv în plus pentru a vizita TOMIS YACHT & SALONUL AUTO ar fi ofertele unice, valabile doar pe durata expoziţiei, cu care expozanţii şi-au obişnuit în fiecare an vizitatorii, dar şi prezenţa inedită a autoturismelor expuse, reunind astfel două hobby-uri speciale.

Deschiderea oficială şi accesul presei vor avea loc joi, 12 iunie, începând cu ora 12.00.
Programul zilnic de vizitare : 10.00 – 22.00
 
jooble.org