TENIS - Roland Garros: Şi Sorana Cîrstea a jucat în turul trei, dar... a pierdut

TENIS - Roland Garros: Şi Sorana Cîrstea a jucat în turul trei, dar... a pierdut(1955)


Şi o altă româncă, târgovişteanca Sorana Cîrstea (24 de ani, nr. 26 WTA), s-a calificat în turul 3 al marelui turneu, de “Grand Slam”, parizian!!!

Din păcate, astăzi, în meciul început la ora 14.00, Cîrstea a fost surclasată, într-o numai oră şi 13 minute, cu 1 – 6, 2 – 6, de către a şaptea jucătoare a lumii (şi favorită nr. 6 în turneu), sârboaica Jelena Jankovici (care o învinsese, în turul anterior, pe japoneza Kurumi Nara, cu 7 – 5, 6 – 0)!

În turul întâi, românca a învins-o (foarte) greu, cu 6 – 7 (3 – 7), 7 – 5, 6 – 2, după două ore şi 12 minute de joc, pe canadianca Alexandra Wozniak, numărul 149 WTA, venită din calificări!
Apoi, în turul al doilea, a câştigat ceva mai uşor, în meciul cu brazilianca Teliana Perreira (94 WTA): 6 – 2, 7 – 5.

Cîrstea rămâne cu satisfacţia de a se fi apropiat de cea mai bună performanţă de până acum, într-un turneu de “Mare Slam” (“sferturi de finală”, … tot la Roland Garros, în august 2009, când a ajuns pe locul 23 WTA; apoi, în august 2013, a ajuns pe locul 21 WTA – şi locul 17 stagional! --).

De asemenea, Cîrstea pleacă, de la Paris, cu 130 de puncte WTA şi un cec în valoare de 72.000 de euro.

 

Ce au făcut ceilalţi români, la Roland Garros

 

Iată care a fost şi parcursul celorlaltor sportivi români, participanţi la această ediţie a turneului de tenis de la Roland Garros şi calificaţi pe tablourile principale de concurs.

La simplu masculin, Victor Hănescu a fost eliminat încă din primul tur de la Roland Garros.
Românul a cedat în 4 seturi, în faţa francezului Gael Monfils, favoritul 23, care a învins cu scorul de: 6 - 2, 4 - 6, 6 - 4, 6 - 2.

Horia Tecau si Jean-Julien Rojer s-au calificat, la dublu masculin, în turul 2.
Perechea româno-olandeză a trecut, în două seturi, scor 6 - 4, 6 – 0, de „dublul” francez Adrian Mannarino - Benoit Paire.

Alexandra Cadanţu a fost eliminată în primul tur, de către olandeza Kiki Bertens, cu scorul de: 7-5 (5), 6-1.

În turul al doilea al competitiei pariziene s-a mai calificat şi Monica Niculescu (locul 76 WTA), pe tabolul de simplu feminin.
Ea o a întâlnit-o, în turul al doilea, pe argentinianca Paula Ormaechea (75 WTA), care a învins-o, extrem de greu, pe româncă, cu: 2 - 6, 7 - 5, 6 - 2, după ce “a noastră” a avut… minge de meci, în setul doi, la 5 – 4 (după ce a servit la 5 -3!).
Partida a debutat miercuri seara, însă a fost întreruptă, din păcate, din cauza ploii, la scorul de 6-2, 2-0 pentru romancă, care era “pe val”, în meci!...
Jocul s-a reluat joi, iar Niculescu a servit pentru meci, la 5 - 3 în cel de-al doilea set, a avut minge de meci la 5 - 4 pe serviciul adversarei, însă, în cele din urmă, a pierdut setul, cu scorul de 5-7.
Apoi, în setul decisiv, Niculescu, care nu a putut să uite că a avut meciul în mână şi Victoria în rachetă, a fost învinsă cu scorul de 6-2.
Partida a durat două ore şi 20 de minute!
Pentru calificarea în turul 2, Niculescu va primi un premiu în valoare de 42.000 de euro.

 

Foto: SORANA CÎRSTEA, la Roland Garros - 2014 (Sursa: opentenis.ro)
 

Taguri: SoranaCirstea, SoranaCarstea, MonicaNiculescu, VictorHanescu, HoriaTecau, RolandGarros, Paris, Jean-JulienRoger, AlexandraCadantu,jooble.org