CONSTANŢA: Jandarmii au marcat

CONSTANŢA: Jandarmii au marcat "Anul CONSTANTIN BRÂNCOVEANU"(989)


Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Constanţa se alătură instituţiilor care marchează ”Anul Brâncoveanu”, printr-un omagiu adus ilustrului înaintaş.

Astfel, aztăzi, vineri - 30 mai, între orele 09.00 - 11.30, la sediul Muzeului Militar National “Regele Ferdinand” (Filiala CONSTANŢA) a avut loc un simpozion, dedicat domnitorului Ţării Româneşti, Constantin Brâncoveanu, protector al culturii şi martir al credinţei ortodoxe.

Această activitate a fost organizată de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, în colaborare cu instituţia culturală amintită, care a fost şi gazda evenimentului.

În prezenţa cadrelor militare, directorul muzeului, prof. dr. Costin Scurtu, a susţinut o prelegere despre personalitatea marelui domnitor şi rolul său în istoria naţională, iar părintele profesor dr. Ionuţ Holubeanu a susţinut o prezentare cu titlul “Brâncoveanu – apărător şi păstrător al Ortodoxiei”, în care a evocat contribuţia marelui domnitor, ca promotor al valorilor specifice patrimoniului și culturii creştine românești.

Directorul Muzeului Militar a oferit jandarmilor o frumoasă lecţie de istorie militară, a poporului român, prin vizitarea exponatelor muzeului.

Reamintim faptul că prin Hotărârea de Guvern nr. 1167, din 23 decembrie 2013, publicată în Monitorul Oficial, din data de 8 ianuarie 2014, anul 2014 a fost declarat „Anul Brâncoveanu”!
Motivul care a stat la baza hotărârii a fost acela că anul acesta, la 15 august, se împlinesc 300 de ani de la martirajul la care au fost supuşi, atât domnitorul, cât şi familia acestuia.

FOTO: mesagerulromanesc.info
 

Taguri: ConstantinBrancoveanu, Brancoveanu, IJJ, Constanta, IJJConstanta,jooble.org