Contrabandă prin portul Constanţa Sud Agigea(791)


Astăzi, în intervalul orar 09.30 – 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul portul Constanţa Sud Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în judeţul Gorj, respectiv Bucureşti.

În urma controlului au fost descoperite, în primul container, 3.832 articole diverse (1.232 maşinuţe pentru copii, 1.850 cărţi de colorat, 610 abţibilduri şi 140 bucăţi creion), susceptibile a fi contrafăcute, iar în cel de-al doilea au fost identificate mai multe colete cu accesorii pentru echitare confecţii, bunuri nedelarate la intrarea în ţară.
Marfa care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute, cu o valoare de 80.000 lei dacă ar fi originală, precum şi cea nedeclarată, evaluată la aproximativ 20.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 31 ani, cu domiciliul în Craiova, respectiv un cetăţean irakian, în vârstă de 50 ani, cu reşedinţa în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 
jooble.org