MANGALIA: Cum a fost marcată ZIUA EROILOR NEAMULUI

MANGALIA: Cum a fost marcată ZIUA EROILOR NEAMULUI(1318)


Zeci de militari ai Garnizoanei Mangalia, ofiţeri în retragere şi rezervă, veterani de război, cetăţeni ai oraşului au asistat la manifestările dedicate prăznuirii Înălţării Domnului şi zilei de pomenire a Eroilor Neamului.

Manifestările au debutat cu ceremonialul militar, în cadrul căruia a avut loc întâmpinarea comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Vasile Chirilă, de către Garda de Onoare.

Au urmat oficierea slujbei religioase şi rostirea de alocuţiuni, prin care s-au evocat faptele de vitejie ale eroilor care s-au jertfit pentru ţară.

"În fiecare an, de Înălţarea Domnului, aducem prinos de recunoştinţă eroilor neamului care s-au jertfit pentru apărarea pământului strămoşesc. Sărbătoarea de astăzi are menirea de a-i omagia pe cei care de-a lungul veacurilor, cu sacrificii umane şi materiale, au creat o stare de spirit, un sentiment al eroismului şi al dăruirii de sine", a precizat comandorul Vasile Chirilă.

În cadrul evenimentului, a avut loc ceremonialul depunerii de coroane de flori la Monumentul Eroilor din Piaţa Republicii, din partea tuturor delegaţiilor prezente.

Manifestările s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, în aplauzele celor prezenţi. Zilei Eroilor i s-a conferit prin lege statutul de sărbătoare naţională.

Există şi tradiţia de a respecta mormintele cetăţenilor străini căzuţi pe teritoriul ţării noastre indiferent dacă au fost aliaţi sau inamici.


FOTO: Paul Foleanu (PDL) depunând o coroană de flori, din partea Consiliului Local Mangalia (Sursa: ziuaconstanta.ro)
 

Taguri: ZiuaEroilor, Ziua, Eroilor, PaulFoleanu, PDL, ConsiliulLocl, Mangalia, ConsiliulLocalMangalia, VasileChirila, ComandorVasileChirila, GardaDeOnoare, Mangalia, MonumentulEroilorMangalia, MonumentulEroilor, PiataREPUBLICIIMANGALIA,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri