Turkish Airlines nu va mai zbura la Constanţa prea curând

Turkish Airlines nu va mai zbura la Constanţa prea curând(1305)


Acum câteva săptămâni bune, eram anunţaţi cu surle şi trâmbiţe căTurkish Airlines urma să deschidăcea de-a doua destinaţieîn Romania, mai precis la Constanţape aeroportul Internaţional din Mihail Kogălniceanu. Preţurile erau bune, chiar un pic mai mic decât din Bucureşti pe diverse destinaţii din Asia şi Africa, iar lansarea beneficia şi de un pret special de 99 euro pentru ruta Constanţa – Istanbul, dus întors. Primul zbor era programat pe 26 aprilie, rezervările fuseserădeschise, biletele s-au ndut ca pîinea caldă, probabil şi şampania era pusăla rece…. Dar, din păcate…

Între timp, Turkish Airlines a anunţat oficial cănu va mai opera ruta Constanţa – Istanbul în actualul sezon de vară iar neoficial probabil nici în următorii ani. Cristian Moldovanu, reprezentantul Aerioportului de la Mihail Kogălniceanu susţine că din discuţiile avute cu partea turcă, motivul îl reprezintăîntârzierea în livrarea unor aeronave, aşa căoperatorul turc, care are bugetul mai mare decât cel al judeţului Constanţanu are avion să-l trimita la Kogălniceanu. Cei care şi-au cumpărat deja bilete online sau prin agenţii de turism vor primi banii înapoisau vor fi direcţionaţi spre zborurilor pe care compania turcă le operează din Bucureşti.

Putem spera ca din toamnă– iarnă, să revedem Constanţa-Kogălniceanupe harta rutelor Turkish Airlines? Greu de crezut dacă ar fi să dăm crezare speculaţiilor din piaţă. În plus mai există şi informaţii oficiale cu iz de credibilitate. Una dintre ele vine de la fostul secretar de stat în Ministerul Turismului, Cristian Bărhălescu care este de părere că: "turcii şi-au făcut cel mai probabil o strategie greşită, iar despre o revenire nu se poate vorbi în termeni concreţi. Probabil şi-au făcut calcule greşite şi cred că aşteptau mai mult sprijin şi de la autorităţi, oamenii din turism şi poate chiar şi de la presa locală".

Rămân multe semne de întrebare în urma acestei retrageri, în condiţiile în care Aeroportul din Kogălniceanu şi-a diminuat taxele şi totuşi a avut câteva luni bune în care nicio cursă regulată. Cristian Moldovanu a mai adăugat că situaţia de pe Kogălniceanu nu ar fi singulară, deoarece Turkish Airlines a mai anulat şi o cursă spre Houston şi o alta spre o destinaţie din Spania. "La noi trebuia să ajungă un Airbuss 319 pentru zbor de pasageri şi cală de transport marfă, însă se pare că sunt probleme cu furnizarea unor aeronave de la fabrică. Nu ştim mai mult decât ce informaţii conţine comunicatul lor oficial", a conchis, reprezentantul Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu.
jooble.org