Vizită a unei delegații din Turcia la Prefectura Constanța, fără niciun rezultat concret(570)


Astăzi, la sediul Instituției Prefectului ľ Județul Constanța, prefectul Județului Constanța, Radu Volcinschi, a primit vizita unei delegații a membrilor Agenției pentru Dezvoltarea Regiunii de Vest a Mării Negre din Turcia condusă de Prefectul județului Zonguldak, Ali Kaban. Delegația turcă a fost ţnsoțită de Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, Ali Bozcaliskan precum și de reprezentanți ai Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea.


Alături de Prefectul Județului Constanța, au luat parte la ţntÔlnire, Subprefectul Județului Constanța Mustafa Levent Accoium, Petrică Munteanu, director executiv ţn cadrul Direcției de Relații Internaționale și Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Muncipiului Constanța, Dan Georgescu director al Administatiei Canalelor Navigabile precum și un reprezentant al Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța.

Prefectul Județului Constanța a fost evidențiat importanța pe care Guvernul RomÔniei o acordă minorităților naționale, Dobrogea fiind un model de conviețuire in armonie a minorităților cu populația majoritară.


Prefectul județului Zonguldak a afirmat că obiectivul vizitei lor este acela de a cunoaște mai bine regiunea și de a dezvolta relațiile economice ţn beneficiul ambelor părți. Astfel, reprezentanții turci au subliniat importanța dezvoltării unor relații de cooperare ţntre Portul Constanța si Portul Filios din Zonguldak, acesta din urmă fiind un port in plină extindere.


öDorința participanților, la finalul ţntrevederii, a fost, ca această ţntÔlnire să se concretizeze ţntr-un proiect solid de colaborare si dezvoltare a celor două regiuni, iar Prefectul Județului Constanța a asigurat că va acorda ţntregul său suport, pe linie administrativă, pentru promovarea acestui proiectö, se arată ţntr-un comunicat al prefecturii.
á
jooble.org