Vizită a unei delegații din Turcia la Prefectura Constanța, fără niciun rezultat concret(644)


Astăzi, la sediul Instituției Prefectului Județul Constanța, prefectul Județului Constanța, Radu Volcinschi, a primit vizita unei delegații a membrilor Agenției pentru Dezvoltarea Regiunii de Vest a Mării Negre din Turcia condusă de Prefectul județului Zonguldak, Ali Kaban. Delegația turcă a fost nsoțită de Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, Ali Bozcaliskan precum și de reprezentanți ai Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea.


Alături de Prefectul Județului Constanța, au luat parte la ntlnire, Subprefectul Județului Constanța Mustafa Levent Accoium, Petrică Munteanu, director executiv n cadrul Direcției de Relații Internaționale și Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Muncipiului Constanța, Dan Georgescu director al Administatiei Canalelor Navigabile precum și un reprezentant al Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța.

Prefectul Județului Constanța a fost evidențiat importanța pe care Guvernul Romniei o acordă minorităților naționale, Dobrogea fiind un model de conviețuire in armonie a minorităților cu populația majoritară.


Prefectul județului Zonguldak a afirmat că obiectivul vizitei lor este acela de a cunoaște mai bine regiunea și de a dezvolta relațiile economice n beneficiul ambelor părți. Astfel, reprezentanții turci au subliniat importanța dezvoltării unor relații de cooperare ntre Portul Constanța si Portul Filios din Zonguldak, acesta din urmă fiind un port in plină extindere.


Dorința participanților, la finalul ntrevederii, a fost, ca această ntlnire să se concretizeze ntr-un proiect solid de colaborare si dezvoltare a celor două regiuni, iar Prefectul Județului Constanța a asigurat că va acorda ntregul său suport, pe linie administrativă, pentru promovarea acestui proiect, se arată ntr-un comunicat al prefecturii.
jooble.org