TURISMUL de CROAZIERĂ în PORTUL CONSTANŢA: Patru

TURISMUL de CROAZIERĂ în PORTUL CONSTANŢA: Patru "pasagere" de lux, în această săptămână!(1602)


Turiştii care au sosit... de pe Dunăre, în Portul Constanţa, duminică – 25 mai, la ora 13.00, la bordul navei fluviale de croazieră „Viking Sineus”, au parte şi de un... bonus neaşteptat, pentru ei: Regata Marilor Veliere pe Marea Neagră, care-şi consumă evenimentele ultimei etape, de la Constanţa, chiar în aceste zile!

„Pasagerul” fluvial, pentru croaziere de lux, „Viking Sineus” (FOTO), care va părăsi Portul Constanţa în această seară, de luni – 26 mai, la ora 22.00, este al noulea pachebot care ne vizitează în acest sezon estival, care a debutat la 1 aprilie (cu „răţoiul de apă dulce” „River Concerto”) şi se va încheia pe 14 octombrie (cu „rechinul de apă sărată” „Azores”), în acest interval acostând în cel mai mare port al Mării Negre nu mai puţin de... 84 de astfel de vapoare, maritime şi fluviale!

Nava “Viking Sineus”, care a acostat la Constanţa, este una dintre… zecile de “pasagere” fluviale pe care le deţine şi pe care le operează firma americană “Viking Cruises” (înfiinţată în 1997, cu sediul la Los Angeles, statul California, USA), în America de Nord şi de Sud, ca şi în Europa (pe Dunăre şi în Rusia şi Ucraina).

Cei 196 turişti, care ocupă cele 98 de cabine (4 apartamente, 4 “junior suites”, 60 tip “veranda” şi 32 “deluxe”) au venit pe o navă construită în 1979 şi căreia i s-a ridicat, prin redotare, standardul, chiar la începutul acestui an.

Are un personal (echipaj de navigaţie etc), la bord, de 105 persoane, 5 punţi şi o lungime de 423 “picioare” englezeşti.

În această săptămână, vor mai acosta, la Terminalul de Pasageri, din Portul Constanţa, încă trei “pasagere” de croazieră, două fluviale şi una maritimă: “River Adagio”, fluvial, 27 (ora 13.00) – 29 05 (13.00); “Costa Deliziosa”, maritim, 28 (08.00) – 28.05 (21.00); (ALT VAS!) “Viking Sineus”, fluvial 31. 05 (13.00) – 01. 06 (22.00).

FOTO: Vasul fluvial de croazieră “Viking Sineus”, aflat în Portul Constanţa (Sursa: “site” – ul “Viking Cruises”)
 

Taguri: VikingCruise, Viking, Sineus, PASAGERE, MareaNeagra, RegataMarilorVeliere, Dunare, SUA, USA, AmericadeNord, VikingSineus, PortulConstanta, Portul, Constanta, TerminaluldePasageri, RiverAdagio, Azores, RiverConcerto, CostaDeliziosa,jooble.org