Autoturism furat din Spania, depistat

Autoturism furat din Spania, depistat (974)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, īn zona de competenţă a S.P.F. Tulcea, un autoturism marca Ford Mondeo care figurează ca fiind furat din Spania.

Īn data de 24.05.2014, īn jurul orei 01.10, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au oprit pentru control, pe raza municipiului Tulcea, un autoturism marca Ford Mondeo, cu numere de inmatriculare spaniole.
Īn urma verificărilor a rezultat faptul că respectivul autoturism figurează īn baza de date ca fiind furat din Spania.
Autoturismul era condus de cetăţeanul romān R.D. īn vārstă de 50 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Tulcea, care a declarat că l-a achiziţionat īn urmă cu două săptămāni, de la un cetăţean romān, fără a cunoaşte faptul că acesta este semnalat ca fiind furat.
Verificările au mai stabilit faptul că certificatul de inspecţie tehnică emis de autorităţile spaniole prezintă indicii de falsificare.
Autoturismul, evaluat la aproximativ 2.000 euro, a fost indisponibilizar de poliţiştii de frontieră pentru continuarea cercetărilor, iar persoanei īn cauză i-a fost īntocmit dosar penal pentru săvārşirea infracţiunilor de „uz de fals” şi ,,tăinuire la furt”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 323, respectiv art. 228 din Codul Penal.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri