Pescador sub pavilion Turcia, cu sute de kilograme de calcan la bord, interceptat în Marea Neagră(566)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, interceptând pe Marea Neagră, la aproximativ 100 de kilometri travers de localitatea Sfântu Gheorghe, un pescador sub pavilion Turcia, la bordul căruia au descoperit sute de kilograme de peşte din specia calcan fără documente legale.

Astfel, astăzi în jurul orei 00.45, în baza unei informaţii a lucrătorilor din cadrul Sistemului Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului de la Marea Neagră (SCOMAR), poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Sulina au desfăşurat o acţiune privind combaterea braconajului piscicol pentru verificarea unei ambarcaţiuni suspecte, care desfăşura activităţi de pescuit pe Marea Neagră. O ambarcaţiune a Gărzii de Coastă a interceptat, în jurul orei 05.35, la aproximativ 100 de kilometri travers de localitatea Sfântu Gheorghe, un pescador sub pavilion Turcia, cu nouă marinari turci la bord.
În urma controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit la bord sute de kilograme de peşte din specia calcan, pentru care membrii echipajului nu au putut prezenta documente justificative.
Pescadorul este escortat de ambarcaţiunea Gărzii de Coastă spre portul Sulina pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale ce se impun.

În data de 24.05.2014, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au desfăşurat un plan comun de acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură şi Grupării de Jandarmi Mobilă Tomis Constanţa, descoperind plase de pescuit din relon, în lungime totală de 600 metri, abandonate în Marea Neagră.
Plasele, care conţineau şi o captură de peşte din specia calcan, în greutate de 76 kilograme, au fost ridicate în vederea confiscării.

Cercetările în acest caz sunt continuate alături de reprezentanţii A.N.P.A
 
jooble.org