Crește Dunărea. Sute de hectare inundate(699)


Ca urmare a creșterii nivelului fluviului Dunărea, n baza datelor furnizate din teritoriu de către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, au fost afectate 481 hectare teren agricol, 29 ha pădure, 78 ha păsune și 15 grădini, după cum urmează:

Hrșova 450 ha teren agricol, 30 ha pășune și fnețe, 25 ha pădure (puieți)
Dunăreni 1 ha teren agricol
Ostrov 4 ha pădure
Topalu 24 ha pășune și 6 grădini
Ghindărești 24 ha păsune și 5 grădini
Seimeni 30 ha teren agricol și 4 grădini
Pentru limitarea efectelor inundațiilor au fost luate următoarele măsuri:
Digul de apărare Rasova a fost consolidat pe o lungime de 450 m fiind nălțat cu 0.60 m, unde s-au folosit 1800 saci, 100 kg. folie, 30 kg. srmă şi 50 m sfoară legat saci.
n sectorul Grliciu - Dăieni, digul este consolidat pe o distanță de 1.5 km. Aici s-au folosit următoarele materiale: 1000 saci, 90 kg. folie, 20 kg. sărmă.
Punerea n funcțiune a pompelor de desecare din zona Hrșova Vadu Oii.


La nivelul Comitetul Local pentru Situații de Urgență Hrșova, se lucrează la nchiderea căiilor de acces către Dunăre n corpul digului din zona Căpităniei. Aici se folosesc următoarele materiale puse la dispoziție de autorităţile locale: 1000 saci, 90 kg. folie, 20 kg. srmă. n zonă se acționează cu 3 agenți de la poliția locală și 2 agenți de la poliția națională pentru supravegherea digului de apărare; 12 persoane, 3 autoturisme, o basculantă și un buldoexcavator pentru supranălțarea digului și astuparea căilor de acces către Dunăre


Reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Grupul de Suport Tehnic pentru Inundații și Accidente la Construcții Hidrotehnice monitorizează evoluţia nivelului Fluviului Dunărea aferent județului Constanta (de la Ostrov - la Grliciu). De asemenea, se supraveghează n permanență lucrările hidrotehnice cu rol de apărare pe raza județului Constanța de către reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa.
jooble.org