Delegaţia Ligii Navale din SUA a rămas încântată de ceea ce a văzut la Centrul de Excelenţă

Delegaţia Ligii Navale din SUA a rămas încântată de ceea ce a văzut la Centrul de Excelenţă "Motorola" - Murfatlar, al RAJA SA(1433)


Aşa cum am anunţat, în perioada 21 – 25 mai a. c., la Constanța se desfășoară vizita oficială a reprezentanților Ligii Navale a Statelor Unite (Navy League of the United States - NLUS), din delegație făcând parte: . James H. Offut – Președinte, Mr. William Waylet – Directorul pentru Activități Regionale din cadrul Ligii și Mr. Nicholas Hayes – Președintele NLUS–Regiunea Europa.

Astăzi, delegaţia americană a efectuat o vizită de lucru la Centrul de Excelență “Motorola”, din oraşul Murfatlar, judeţul Constanţa.

Gazda, directorul general al RAJA SA Constanţa, Felix Stroe (CARE ESTE… PRIMUL ROMÂN MEMBRU AL N.L.U.S., PRIMIT ÎN ORGANIZAŢIE CU CINCI ANI ÎN URMĂ!), le-a spus oaspeţilor nord – americani că, în ultimii ani, S.C. RAJA S.A. Constanţa a reuşit să devină un model în rândul operatorilor de profil din ţară şi străinătate. În urma relațiilor de colaborare cu specialiștii americani, compania noastră a reușit implementarea celor mai noi tehnologii în domeniul serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare.

Astfel, SC RAJA SA împreună cu Guvernul Statelor Unite, prin Agenția de comerț și Dezvoltare SUA din cadrul Ambasadei Statelor Unite la București, au implementat un proiect pilot SCADA pentru zona Cobadin – județul Constanța. Investiţia, în valoare de 2 milioane Euro, din care compania americană Motorola Solutions a contribuit cu un grant în valoare de 600.000 de euro, iar Guvernul Statelor Unite ale Americii cu o finanţare nerambursabilă de 1,2 milioane de euro, presupune controlul computerizat, de la distanţă, a tuturor parametrilor legați de furnizarea de apă şi servicii de canalizare în 25 de localități.

La ora actuală se lucrează deja la extinderea sistemului SCADA la nivelul întregii arii de operare SC RAJA SA, în luna iunie urmând să fie funcțional si sistemul de pe zona Băneasa – Lipnița - Ostrov.

Având în vedere importanța investiției SCADA pentru creșterea calității serviciilor oferite, dar și implicarea Guvernului SUA în realizarea acestui proiect, în cursul zilei de mâine, vineri – 23 mai 2014, delegația NLUS va efectua o vizită de lucru la Centrul de Excelență “Motorola” de la Murfatlar.

În cadrul vizitei, oficialii americani au aflat mai multe despre proiectul prin care sistemele de alimentare cu apă și preluare a apelor uzate din cele 25 de localități din zona Cobadin au fost complet automatizate, dar și despre activitatea Centrului de Excelență, unde, periodic, sunt pregătiți specialiști pentru operarea sistemelor SCADA (atât pe parte de alimentare cu apă și canalizare, cât și pe parte de energie electrică și gaze).

Americanii s-au arătat încântaţi de ceea ce au văzut la Murfatlar.

Vom reveni cu mai multe declaraţii ale membrilor delegaţiei NLUS, referitoare la impresiile acumulate în debutul vizitei la Constanţa.

 

FOTO: Felix Stroe, director general RAJA SA
 

Taguri: FelixStroe, RAJA, RAJASA, CentruldeExcelentaMotorola, Motorola, Murfatlar, NLUS, LigaNavalaSUA,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri