Migranți sirieni depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni(485)


Astăzi, în jurul orei 04.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Ostrov au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă, în urma căreia au interceptat în apropierea frontierei trei persoane care se deplasau pe jos dinspre R. Bulgaria.

Echipa operativă a procedat la interceptarea persoanelor în cauză, care nu vorbeau limba română, şi conducerea acestora la sediul S.P.F. Ostrov pentru cercetări.

În urma verificărilor a rezultat faptul că cei doi bărbaţi şi o femeie sunt cetăţeni sirieni, cu vârste între 19 şi 34 ani, şi au încercat să intre ilegal în România, la adăpostul întunericului, cu intenţia de a ajunge în Suedia.
Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor sirieni actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „trecere frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 262, alin. 1 din Codul Penal.
Grupul de migranţi va fi înapoiat autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.
 
jooble.org