Nouă precizare a

Nouă precizare a "Operatorului Portuar": POZIŢIA FAŢĂ DE REDISTRIBUIREA ACŢIUNILOR LA ADMINISTRAŢIA PORTULUI ESTE UNANIMĂ, ÎN ORGANIZAŢIE!(964)


Sub titlul “Mazare manipulează, după manualele bolșevice”, Organizația Patronală “Operatorul Portuar a transmis, astăzi, un NOU comunicat de presă, referitor la controversatul proiect de redistribuire, prin transfer, a acţiunilor deţinute de către Statul Român, prin Ministerul Transporturilor, la Compania NAŢIONALĂ “Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa!

Tema principală este SUBLINIEREA UNANIMITĂŢII, ÎN CADRUL ORGANIZAŢIEI PATRONALE, ÎN SUSŢINEREA POZIŢIEI, DEJA EXPRIMATE, PRIVIND TRANSFERUL A ÎNCĂ 13%, DINTRE ACŢIUNILE COMPANIEI NAŢIONALE CARE ADMINISTRAZĂ PORTUL, DE LA AUTORITATEA CENTRALĂ (Ministerul Transporturilor), LA CEA LOCALĂ (Consiliul Local Constanţa), PRIN HOTĂRÂRE DE GUVERN!

De asemenea, se reiterează solidaritatea cu acţiunile de protest ale sindicatelor portuare (grupate în FNSP), care vizează acelaşi proiect al Guvernului Victor Viorel Ponta!


Iată conţinutul integral al acestui comunicat:

“Organizația Patronală “Operatorul Portuar” își exprimă protestul față de încercările sistematice de manipulare, din ultimele zile, ale primarului Radu Mazăre, care încearcă să acrediteze ideea că o parte din operatorii portuari ar fi de acord cu transferul unui pachet de 13% de acțiuni din proprietatea statului către Consiliul Local Constanța.

Organizația Patronală ”Operatorul Portuar” reunită astăzi, 21 mai, a aprobat, ÎN UNANIMITATE, poziția deja exprimată și argumentată, privind dezacordul față de acest transfer.

Luarea de poziție a fost prezentată, detaliat, în cadrul conferinței de presă comune a Organizației Patronale “Operatorul Portuar” Constanța și a Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare (F.N.S.P.), din data de 15 mai 2014.

De asemenea, operatorii portuari, reuniți în Organizația Patronală “Operatorul Portuar” Constanța, care reprezintă peste 95% din cifra de afaceri a tuturor operatorilor portuari, își exprimă solidaritatea cu Federația Națională a Sindicatelor Portuare, ai cărei membri protestează, într-un număr de peste 700 de persoane, încă de luni, 19 mai, în faţa sediului Administraţiei Porturilor Maritime, pentru a se opune ca municipalitatea să primească un nou pachet de acţiuni în port, care ar duce la pierderea controlului portului de catre statul român.

Organizația Patronală “OPERATORUL PORTUAR” Constanta reunește 33 de companii care își desfășoară activitatea pe domeniul portuar.

În cadrul companiilor membre ale ORGANIZAȚIEI PATRONALE isi desfasoara activitatea un numar de 6.002 salariati, reprezentand un procent de peste 60% din numarul total de persoane angajate pe domeniul portuar.

Companiile membre ale ORGANIZAȚIEI PATRONALE, prin activitatea desfășurată, contribuie cu peste 85% la veniturile Administrației Portului Constanța (CN APM), companie mult disputată de primarul Mazăre.

Contribuția ORGANIZAȚIEI PATRONALE la bugetul local prin activitatea desfășurată este de cca 2.000.000 Euro/3 ani (2011-2013), ceea ce reprezintă aproximativ 30% din acesta.

Contribuția ORGANIZAȚIEI PATRONALE la bugetul de stat este de 45.000.000 Euro/3 ani (2011-2013).”

Taguri: oPERATORULpORTUAR, fnsp, pROTESTEINpORT, pORTULcONSTANTA, CNAPMC, APMC, APMCSA, PortulConstanta, RaduMazare, Mazare, PrimariaConstanta, actiuni, scrisoare, lista,jooble.org