URMAŞII LUI PECERILĂ: La fel ca pe vremea lui Ceauşescu, Thalia tace, când... râgâie politica. Teatrul de Stat Constanţa - transformat în... secţie de vot!

URMAŞII LUI PECERILĂ: La fel ca pe vremea lui Ceauşescu, Thalia tace, când... râgâie politica. Teatrul de Stat Constanţa - transformat în... secţie de vot!(2020)


Deja ne-am obişnuit, de la frecventele alegeri şi referendumuri trecute (două de-astea: „referende”, cum le zice, după ce citeşte „almanahe”, exponenţialul „pesedeu” Marean Vanghelie, au avut loc numai ca să-l dea jos pe Băsescu...), ORGANIZATE DE CĂTRE SOCIALIŞTI, URMAŞII LUI „PECERILĂ” (dar, atenţie!: DOAR ATUNCI CÂND AU INTERESUL...), cu această mizerabilă încercare de a mai scoate, „pe ultima sută”, câţiva cetăţeni (turmentaţi ori ba...), la vot, pentru realizarea unui cvorum de participare mai mare!

Este vorba despre limitarea, la maximumul posibil, PRIN ORICE MIJLOACE, DE DECIZIE ADMINISTRATIVĂ SAU... PRESIUNE!, a desfăşurării evenimentelor şi manifestărilor de tot felul (cultural – artistice, sportive ş.a.m.d.).


Dacă le taie accesul la cultură, socialiştii speră că, de plictiseală, alegătorii vor da buzna la vot!


În acest fel, se speră că nimic nu îi va mai „perturba”, ca alternativă de petrecere a timpului (liber), pe cei cu drept de vot.

Şi atunci, măcar de plictiseală, ca să se „dezmorţească” şi să iasă din casă, dacă nu din alt motiv, oamenii vor veni, poate, mai mulţi şi mai... „pesedişti”, la secţiile de votare!

ESTE UN PROCEDEU TIPIC COMUNIST!
Astfel, ne amintim că şi pe vremea lui Ceauşescu, în duminicile cu simulacrul de „vot”, oraşul era MORT, pustiu, nici cinematografele sau cofetăriile nefiind deschise!...

Nicăieri, în lumea democratică, civilizată, nu se întâmplă acest lucru!!!

Indignarea ne-a fost stârnită de către comunicatul primit, cu puţin timp în urmă, de la administraţia Teatrului de Stat Constanţa, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa (!), care-i este „jupân”, adică ordonator de credite.

Suntem,anunţaţi, sec, că în acest weekend nu vor (MAI) fi programate spectacole, la TSC(T), pentru că în sediul lor, de pe bulevardul Ferdinand, nr.11, va fi... SECŢIE DE VOT!
Cu alte cuvinte, se speră, de către puternicii zilei, că lumea va năvăli ÎN Teatru, dar nu LA... teatru, ci la votare!

Adică, vezi Doamne, nu mai erau destule şcoli, grădiniţe publice, licee, alte instituţii ale statului, în zonă (Centru, Piaţa Griviţei şi spre Gara CFR), în care să fie amplasate aceste secţii, şi taman la Teatru s-a mai găsit loc!...

Este, evident, o altă manipulare electorală, grosolană, cusută cu aţă... ROŞIE, a urmaşilor lui „Pecerilă” şi „Ceauşilă”: socialiştii lui Victor Viorel P(inocchio)!!!

 


Bieţii actori, joacă şi ei după cum la cântă... Ursul ordonator de credite: Consiliul Judeţean, condus de marele cărturar (de şeptică) Constantinescu

 


Noi ştim, de la actorii Teatrului Constănţean (cărora, evident, le este frică să le-apară numele, CA SĂ NU FIE DAŢI AFARĂ DE GAŞCA DE DISTINŞI ŞI SUBŢIRI INTELECTUALI... AGRAMAŢI ŞI MITOCANI, DEL LA „STĂPÂNIRE”: CONSILIUL JUDEŢEAN CONSTANŢA, CONDUS DE FINUL OM DE mare / moale (copro)CULTURĂ, NICUŞOR DANIEL CONSTANTINESCU!), că artiştii doresc să-şi facă, cât mai mult şi cât mai des, meseria căreia i s-au dedicat!

Vor, adică, să se întâlnească, de pe scenă, cu publicul din sală, să-l încânte şi , de ce nu (că tot li se cer, mereu, cu insistenţă... ameninţătoare, brutal... condiţionatoare de achitări de salarii!), să aibă încasări, ca să aibă de unde-i plăti jupânul, chitros când e vorba de cultură, CJC, adică, desfăşurat: (ac de)C(o)J(o)C(ul culturii constănţene)!

Aşadar, Puterea neocomunistă (nu o mai numim „cripto-„ , ca-n anii ’90, pentru că acum nu mai este nimic ascuns, disimulat, criptic, în manifestările, PE FAŢĂ, tipic DICTATORIAL – COMUNISTE, ale lui de-alde (teapa lui:) Mazăre, Constantinescu, Ponta, Dragnea, şi „echipele” lor, de fapt: cete barbar – electorale, de mardeiaşi politici!), a dat ordin, „subordonaţilor” (!) de la Teatru să tragă cortina, (şi) peste această săptămână artistică, în oraşul deja pârjolit, inclusiv din punct de vedere cultural, de către acest Nero întârziat, Radu a lu’ Ştefan al Mazării.

Şi ce să facă (dacă-i ordin, din... vârful baobabului, de la primatul Mazăre Madagascariensis...) bieţii oameni de la Teatrul de Stat Constanţa, aşa puţini, „o mână”, câţi au mai rămas, după epurările repetate, mafiot – staliniste ale „kulturnicului” Nicuşor Constantinescu: acum, după desfiinţarea, prin... absorbţie, a celebrului şi mult – regretatului Teatru de Revistă „Fantasio”, din care n-a mai rămas decât o... stingheră şi ruginită, uitată plăcuţă, pe exteriorul dinspre fosta intrare la birouri!, sunt mai puţini angajaţi decât erau... în FIECARE dintre cele două teatre, dramatic ("Ovidiu") şi revuistic ("Fantasio"), înainte de epidemia de ciumă bubonică, anticulturală, adusă de către hoardele de hoţomani, haplea nesătui şi demolatori, ale lui Mazăre-Attila şi Constantinescu-Gengis Han! (P’ăştia trei, adică pe nebunul împărat Nerone, pe „Biciul (hun al) lui Dumnezeu” şi pe stăpânul mongol al pustiei, de ce nu-i maimuţăreşte Mazăre, când intr[-n fibrilaţia sevrajului, din cauza dependenţelor sale, dintre care, hm, hm...,doar una este de „deghizare – exhibiţioniism”?!...)

Se supun, ce să facă, cei care, din servitorii benevoli ai Thaliei, au ajuns sclavii înlănţuiţi ai “Pesedelei” locale…
Mai ales că, mai nou, de vreo săptămână doar, s-au procopsit cu un nou director – general, în persoana celei care oricum, de ani de zile, tăia şi spânzura în instituţie: actriţa (cu studii înalte, la particulara “Hyperion”…) Dana Dumitrescu, nimeni alta decât vechea prietenă, devenită, între timp, soţie a lui cristian Zgabercea, îngâmfatul şi hulpavul fost operator de la TVR – ul din timpul lui Nicolae Ceauşescu, adică cel care, dat afară de la “Prima”TV (a finanţatorului şi… finanţatului pesedist, adrian – năstăsist, Cristian Burci, cu a sa controversată firmă de media “Graffiti”!), după ce au reuşit performanţa de a fi singura televiziune naţională care, timp de o zi!, nu au dat nimic, pe post, despre… angajaţii săi răpiţi în Irak: episodul celebrei “răpiri din serai”, de la Bagdad, din 2005!), a fost pus în fruntea televiziunii lui Mazăre & Gaşca, “Neptun TV”, şi, mai grav: în fruntea culturii constănţene (ca şef al Direcţiei de Cultură, din Consiliul Judeţean), post din care a desăvârşit punerea pe butuci a acesteia, process început, cu entuziasm şi ură, de către şeful său, marele cărturar (de poker…) Nicuşor Daniel Constantinescu!, care probabil că a citit o (singură) carte, la viaţa lui, şi-aia era… de telefoane (nu i-a plăcut, căci acţiunea cam stagna, şi, în plus, erau şi prea multe personaje…).

 


Mai nou, de la Direcţia de (COPRO)CULTURĂ a C.J.C. a venit una şi mai… moale: după un concurs cu dedicaţie (fără număr, fără număr…), directoare este nevasta operatorului tv Zgabercea!

 


Acum, TSC(T) este o instituţie şi mai captiv – obedientă, faţă de puterea ANTIculturală vremelnică din Constanţa (judeţ şi oraş), “la butoane” cu fosta directoare “artistică”, soţia lui Cristian Zgabercea (soţ care, după ce au venit useliştii la Guvern, în mai 2012, pune umărul, ca membru al Consiliului de Administraţie şi, de facto, adevărat… decident!, la îngroparea definitivă (şi) a televiziunii publice, naţionale), ceste şi oficial “jupâniţă” la TSC(T), repetăm: în urma unui concurs cu, bineînţeles: un singur candidat, despre care s-a auzit (de bine ce a fost anunţat şi promovat, la momentul iniţierii, cum cere Legea, întru ştiinţa eventualilor interesaţi să participle!…), Teatrul zburdă Kazaciokul pe care-l cere, ca dedicaţii, fără număr - fără număr…, imitaţia asta de Che Guevara, adică Ce Curvara ăsta, de la gura conductei care se varsă în mare, acest La Copane de Mamaia, imitatorul lui Al Capone de Chicago…

 


Ceea ce era de demonstrat: La TSC(T) este „relache” (impus cu anasîna), pentru vot; la TNOB: o săptămână plină, cu baletul „Don Quijote”, sâmbătă, şi opera „Carmen”, în duminica alegerilor!

 


Şi ca să exemplificăm încă o dată (deşi nu mai era nevoie, lucrurile fiind mai mult decât evidente!) ce înseamnă să scapi de sub talpa groasă a lui Nicuşor Constantinescu (eveniment petrecut, ne amintim bine, în decembrie 2010, când TNOB a fost preluat de către Ministerul Culturii (pentru că „Buldozerul” nu mai dorea să le plătească angajaţilor de la „Danovski” salariile, în prag de Sărbători!), în urma conversaţiei telefonice celebre, în care Constantinescu îi spunea, după propriile declaraţii publice, ulterioare, ministrului udemerist al Culturii, nimeni altul decât Kelemen Hunor: „Auzi, mă, bozgore, ce-mi tot tragi tu mie, cu opera şi baletul, bă, că uite, eu n-am fost niciodată la operă, şi vino să mă vezi ce gras şi sănătos sunt, şi ce bine mă simt!”...), iată că Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, din aceeaşi Constanţa, având ca ordonator de credite ministerul de resort, are un afiş încărcat, în această ultimă săptămână electorală, inclusiv în preziua şi ziua alegerilor: serată muzicală (marţi), baletul „Don Quijote”, de Minkus (sâmbătă), şi opera „Carmen”, de Bizet (duminică)!

„QUOD ERAT DEMONSTRANDUM”!...

 


Oare ce vor prefera constănţenii: bijuteria muzicală „Carmen”, de Bizet, sau să-l ajute pe socialistul Martin Schultz să-şi dea, la bătrâneţe,...BACALAUREATUL, din postura de premier al Europei Unite?!

 


Chiar suntem foarte curioşi, ce vor prefera constănţenii: să-şi folosească mâinile pentru aplauze, sau să le bage, pân’la umeri, în urnă, ca să ajungă, în final, preşedinte al Comisiei Europene (prim-ministrul Europei Unite, în fond), în locul distinsului om de dreapta Barroso, socialistul CARE, SE ŞTIE, NU ARE NICI… BACALAUREATUL (!!!), Martin Schultz!

Cât despre dEstinsul Constantinescu (căruia îi se opresc în gât şi i se revoltă în burdihan fleicile, pastramele şi mititeii, cu mult muştar, cînd aude de cultură (deşi îşi bagă, de ani buni, o parte din imensa sa avere, în lucrări de artă după care umblă specialişti şi samsari prin toată ţara românească, şi nu numai!...) nu mai este, în ultimul timp, aşa de gras şi de rozaliu...
Dar... nu pentru că s-ar fi dus, în sfârşit, la operă sau la balet!


IMAGINE: Păcat, mare păcat...: în această săptămână, la Teatrul de Stat Constanţa, luminile Thaliei se sting, pentru că-s aprinse cele ale ba...thaliei elechtorahle! (Sursa foto: ziuaconstanta.ro)
 
jooble.org