Weekend...

Weekend... "pescăresc" al Poliţiei de Frontieră: confiscări de peşte şi icre braconate, ca şi plase ilegale monofilament(1150)


În data de 16.05.2014, în jurul orei 17.20, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au acţionat, în zona de competenţă, unde l-au depistat pe R.V., în vârstă de 39 ani, domiciliat în oraşul Hârşova, care deţinea în vederea comercializării 13 kilograme de peşte şi 800 grame icre din specia plătică fără documente legale.

O zi mai târziu, în jurul orei 17.50, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au oprit pentru control, pe canalul Dunavăţ, o ambarcatiune cu motor în care se aflau cetăţeanii români F.V., în vârstă de 27 de ani, şi C.R.A., în vârstă de 25 de ani, ambii cu domiciliul pe raza judeţului Tulcea.
În ambarcaţiune au fost găsite 83 kilograme peşte din speciile somn şi crap, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente legale de provenienţă.

A doua zi, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră tulceni l-au depistat, pe raza localităţii Murighiol, pe T.R., în vârstă de 47 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea, având asupra sa mai multe plase monofilament cu captură de peşte.
În urma verificărilor au fost descoperite patru plase tip monofilament şi o setcă tip avă, în lungime totală de 200 de metri, precum şi cantitatea de 25 kilograme peşte din speciile caras şi babuşcă.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ambarcaţiunea cu motor şi plasele de pescuit, iar cantitatea de peşte şi icre a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinere şi folosire la pescuit a plaselor tip monofilament” şi „deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui, icrelor sau produselor din peşte”, fapte prevăzute şi sancţionate art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.


FOTO: ziuaconstanta.ro
 

Taguri: SPFCernavoda, SPF, politistidefrontiera, GardadeCoasta, caras, peste, confiscat, Legea317/2009, OUG23/2008, Murighiol, SPFTulcea, judetulTulcea, Dacia,jooble.org