Autoturism Mazda furat din Germania, descoperit în Constanţa

Autoturism Mazda furat din Germania, descoperit în Constanţa(533)


În data de 16.05.2014 poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate, identificând un autoturism marca Mazda model 6, cu numere de Germania, despre care deţineau informaţii că este furat.

Conducătorul auto, cetăţeanul român M.D.L., în vârstă de 50 ani, domiciliat pe raza judeţului Constanţa, a declarat că a achiziţionat autoturismul de la un centru second-hand din Germania, în schimbul sumei de 2.200 euro, fără a cunoaşte că acesta figurează ca fiind furat.
Autoturismul, evaluat la aproximativ 5.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă în vederea continuării cercetărilor, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsurile legale ce se impun.
Bărbatul în cauză este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire prin „primirea, dobândirea, transformarea ori înlesnirea valorificării unui bun, de către o persoană care fie a cunoscut, fie a prevăzut din împrejurările concrete că acesta provine din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală, chiar fără a cunoaşte natura acesteia”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270 din Codul Penal.
 
jooble.org