Handbal masculin: HCM a pierdut, în semifinalele Cupei EHF (31 - 36, cu Montpellier), şi joacă, azi, pentru locul 3

Handbal masculin: HCM a pierdut, în semifinalele Cupei EHF (31 - 36, cu Montpellier), şi joacă, azi, pentru locul 3(1194)


Campioana României, Handbal Club Municipal (HCM) Constanţa a pierdut, cu 31 – 36 (14 – 18), în faţa echipei franceze Montpellier – Aglomeration Handball, în partida din semifinalele turneului “Final Four”, al EHF Cup, care se desfăşoară, sâmbătă şi duminică, în “Max Schmeling Halle”, din capitala Germaniei, Berlin.

Din păcate, “marinarii” nu au rezistat decât 40 de minute, în faţa cîştigătoarei Ligii campionilor din 2003!

În cealaltă semifinală, care a deschis programul – cuplaj al zilei, formaţia maghiară “Pick” Szeged a învins-o, surprinzător!, pe favorita competiţiei, gazda turneului, “Fuchse” Berlin, cu 24 - 22.

Finala “Mare” a competiţiei este programată duminică, de la ora 16:35.

VA FI O PREMIERĂ A ULTIMILOR 11 ANI: atât a trecut de la ultima câştigătoare… negermană a Cupei EHF!
FC Barcelona este ultima echipă din afara Germaniei care a câştigat Cupa EHF, în anul 2003 (când adversara de astăzi,a constănţenilor, Montpellier, câştiga Liga Campionilor!).
De atunci, a doua, ca valoare, competiţie europeană intercluburi, din handbalul masculine, EHF Cup, a avut următorii câştigători (toţi: din Germania!): Kiel, Essen, Lemgo (2), Magdeburg, Nordhorn, V.f.L. Gummersbach, Goppingen (2) şi Rheuin Neckar Lowen.

HCM Constanţa s-a aflat în faţa unei performanţe extraordinare, dar n-a reuşit, totuşi, să treacă de Montpellier, cea mai bună echipă a Franţei din ultimul deceniu (!), care a fost decăzută, însă, de pe tron, în ultimele două ediţii de campionat intern, de către PSG şi Dunquerque…
Cu vedeta “naţionalei” franceze, Thierry Omeyer, în echipă, Montpellier este favorită, în finala cu maghiarii!...

În ciuda faptului că Franţa a dominat handbalul, la nivel de naţionale masculine, în ultimul deceniu, HCM Constanţa avea un palmares… pozitiv cu echipele din “Hexagon”, în cupele europene, în ultimii cinci ani.
Chiar în acest sezon, campionii României s-au calificat în sferturile de finală, ale Cupei EHF, în dauna formaţiei Chambery “Savoie”, cu o victorie şi un egal, dar unul dintre rezultatele cele mai bune din istoria clubului s-a consemnat în toamna anului 2009, când HCM a învins-o, la Constanţa,… tocmai pe Montpellier, cu 37 - 33! În echipa de atunci a francezilor evolua marea vedetă Nicola Karabatic, dar şi alţi jucători importanţi, inclusiv Accambray şi Guigou.

În primul meci al zlei de duminică, costănţenii vor înfrunta “Vulpile” (“Fuchse”) berlineze, pentru locul 3 al competiţiei.


FOTO: ziuaconstanta.ro
 

Taguri: HCM, Montpellier, HCMConstanta, Fuchse, FuchseBerlin, ChamberySavoie, Chambery, Savoie, SportaHlohovec, CupaEHF, EHF, MariusStavrositu, Stavrositu, ZvonkoSundovski, Sundovski, MartinLiptak, Liptak, Tarnava,jooble.org