Elevii tătari și turci, premiați de UDTTMR. Vezi care este cheia succesului în viață, în opinia președintelui Gelil Eserghep

Elevii tătari și turci, premiați de UDTTMR. Vezi care este cheia succesului în viață, în opinia președintelui Gelil Eserghep(1934)Aproape 80 de elevi de etnie tătară şi turcă din întregul judeţ au fost în centrul atenţiei săptămâna trecută, în cadrul unei acţiuni organizate de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România în colaborare cu filiala Constanţa a UDTTMR, la Sala „Remus Opreanu” din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Constanţa, acţiune ce a avut ca motto: „Premiem valoarea, recunoaştem excelenţa!”.


„Raportat la numărul membrilor comunităţii noastre, la un calcul sumar, numărul celor care au luat premii la olimpiade se ridică la un procent de 23%, ceea ce înseamnă foarte mult şi pentru acest lucru vă mulţumesc. Arătăm că suntem, într-adevăr, o etnie conectată la sistemul de valori românesc şi la cel european. Vă felicit încă o dată. Noi încercăm ca, de acum înainte, uniunea să se implice cât mai mult în sprijinirea voastră, a tinerilor. Eu pentru asta am venit la uniune: pentru a mă implica în promovarea tinerilor şi în pregătirea viitorului nostru. Având în vedere că nu excelăm din punct de vedere numeric, avem o natalitate scăzută, singura noastră şansă este de a excela din punct de vedere calitativ, iar asta se vede şi am mare încredere că acest lucru va începe să se vadă din ce în ce mai mult. Vă garantez că singura şmecherie e munca şi învăţatul. Bazaţi-vă pe voi, încredeţi-vă în familiile voastre şi, cu micul sprijin pe care vi-l putem da şi noi, vă garantez că veţi reuşi în viaţă! Cei care învaţă ajung, în general, bine. Este singurul lucru care va mai conta de acum încolo. Vă felicit încă o dată şi sunt foarte mândru că am reuşit să organizăm acest eveniment”, le-a transmis preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep, olimpicilor de etnie tătară şi turcă.

Lector univ. dr. Denis Ibadula, vicepreşedinte al filialei Constanţa a UDTTMR, a ţinut să precizeze, de asemenea, că din postura sa de cadru didactic este o bucurie să vadă an de an şi concurs de concurs numărul tot mai mare al elevilor care provin din rândul comunităţii şi care ocupă numeroase locuri pe podiumurile competiţiilor şcolare.
În cadrul evenimentului, au fost premiaţi olimpicii de etnie tătară şi turcă din judeţul Constanţa care au obţinut rezultate de excepţie la olimpiadele şcolare naţionale, faza judeţeană, în anul şcolar 2012 – 2013, dar şi profesorii îndrumători. Pe lângă diplome, premianţii au primit din partea uniunii şi o tabără de excelenţă la Predeal, tabără programată pentru prima jumătate a lunii iulie.

La eveniment au mai participat şi senatorul Nicolae Moga, vicepreşedinte al Senatului României, deputatul UDTTMR Varol Amet, subprefectul Iucsel Selamet, Inspectorul Şcolar General Răducu Popescu, inspectorul de limba turcă Icbal Anefi, profesori şi părinţi, precum şi membrii Comisiei de Învăţământ din cadrul UDTTMR şi ai filialei Constanţa a uniunii.
 
jooble.org