TULCEA. Temele

TULCEA. Temele "work-shop" - ului "TransDanube": drumul rutier "expres" Constanţa - Tulcea - Brăila, 13 milioane euro investiţi în Aeroport, trecerea Portului comercial la Consiliul Judeţean şi... NOUL POD PESTE DUNĂRE!(1525)


Astăzi, miercuri – 14 mai, în cadrul „work-shop” – ului „TRANSDANUBE”, organizat în sala de conferințe a hotelului „Delta”, din municipiul Tulcea, s-a discutat despre cele mai importante realizări pentru dezvoltarea județului Tulcea, în viziunea Consiliului Judeţen Tulcea, reprezentat de către preşedintele Horia Teodorescu.
Tema „work-shop” - ului: „Transport sustenabil și turism de-a lungul şi... de-a latul Dunării!”

Acest al cincilea „work-shop”, din cadrul proiectului „TRANSDANUBE” (organizat de către Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Turism / INCDT), este parte a proiectului, cu susținere financiară europeană, în care sunt implicați 14 parteneri de finanțare, din șase țări, și peste 35 de parteneri strategici, asociați și observatori.

Una dintre „mişcările” în domeniul transporturilor, pe raza judeţului Tulcea, se referă la trecerea Portului (comercial) Tulcea la autoritatea județeană, problemă pe care preşedintele CJT a discutat-o, chiar în această săptămână, la Guvern.

De asemenea, președintele Teodorescu a adus în discuție și investițiile în Aeroportul "Delta Dunării" Tulcea (13 milioane de euro!), dar și pregătirea studiului de fezabiltate pentru drumul / drumurile *transport rutier), de categoria „expres(s)”, de la Constanța la Tulcea şi de la Tulcea la Brăila!

„Și poate că cel mai important lucru este semnarea memorandumului pentru realizarea noului pod peste Dunăre, care leagă Dobrogea de Nord de restul României“, a mai amintit președintele CJ Tulcea.


FOTO: Fluviul Dunărea, la Tulcea – Faleza municipiului (Sursa: belacurencu.blogspot.com)
 

Taguri: TransDanube, Trans, Danube, Dunarea, Tulcea, DrumulExpres, Constanta-Tulcea-Braila, PodDunare, NoulPodDunare, INCDT, ConsiliulJudeteanTulcea, ConsiliulJudetean, CJT, CJTulcea, work-shop, workshop, HotelDelta, HotelDeltaTulcea, HoriaTeodorescu, AeroportulT,jooble.org