CONSTANŢA: Proiect româno - italian

CONSTANŢA: Proiect româno - italian "Comenius Regio", pentru incluziunea educaţională a persoanelor cu nevoi speciale(1215)


Instituţia Prefectului – Judeţul Constanţa a primit astăzi, 13 mai, în vizită de lucru specialişti din România şi Italia în domeniul educaţiei speciale, implicaţi în proiectul de parteneriat bilateral „Comenius Regio” - ”Inclusion Cooperation Flexibility”.

Beneficiarul acestui proiect este Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) şi este finanţat de către Comisia Europeană, prin Programul de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii.
Partenerii locali sunt Centrul Şcolar pentru Educaţie Inclusivă “Maria Montessori”, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “ Delfinul” şi Centrul Educaţia 2000+.

Proiectul îşi propune crearea unei noi metode de evaluare a mediului educaţional, bazată pe ICF (Clasificarea Internaţională a Funcţionalităţii, Dizabilităţilor şi Sănătăţii), cu scopul de a îmbunătăţi realitatea şcolară şi de a intensifica relaţiile între partenerii locali implicaţi în educaţie.

În cadrul activităţilor derulate, accentul cade pe incluziunea persoanelor cu nevoi speciale prin cooperarea cu toţi factorii locali de decizie din educaţie pentru flexibilitatea demersului educaţional.

Prefectul Radu Volcinschi le-a urat „bun venit” în România, în Dobrogea şi în judeţul Constanţa, afirmând că orice experienţă pe care o culegem este constructivă, copiii reprezentând pentru fiecare din noi o prioritate.
Prefectul a adăugat ca s-a implicat şi în trecut in proiecte educaţionale pentru copiii din mediu rural.

Legat de copiii cu nevoi educaţionale speciale, prefectul a precizat că atenţia pe care le-o acordăm acestora ar trebui să fie mai mare, astfel încât pe viitor zâmbetul lor să ne răsplătească pentru efortul nostru de azi.
Totodată, acesta a asigurat participanţii de sprijinul său deplin în efortul de integrare socială şi şcolară a elevilor cu nevoi educaţionale speciale.
 

Taguri: ComeniusRegio, RaduVolcinschi, Volcinschi, InstitutiaPrefectuluiComemius, MariaMontessori, ISJ, ISJConstanta, InspectoratulScolarJudetean, ICF,jooble.org