Ce au făcut polițiștii de frontieră în ultimele 24 de ore(616)


În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Autoturism cu I.T.P. fals, descoperit în P.T.F. Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Vama Veche un autoturism marca Renault Megane, înmatriculat în R. Bulgaria, pe care un cetăţean român intenţiona să îl scoată din ţară prezentând la controlul de frontieră un certificat de inspecţie tehnică fals.

În data de 12.05.2014, în jurul orei 09.00, în P.T.F. Vama Veche s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră doi cetăţeni români, care călătoreau cu un autoturism marca Renault Megane, înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma verificărilor s-a stabilit că certificatul de inspecţie tehnică periodică al autoturismului prezintă indicii de falsificare.
Pasagera din dreapta, P.L., în vârstă de 45 ani, a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că respectivul document este fals.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit persoanei în cauză, domiciliată în municipiul Constanţa, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 din Codul Penal.

Marfă nedeclarată confiscată în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China mai multe colete cu marfă nedeclarată, cu o valoare de aproximativ 10.000 lei.

În data de 12.05.2014, în jurul orei 13.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.
În urma controlului au fost descoperite mai multe colete în care erau ambalate corpuri de iluminat, marfă nedeclarată la intrarea în ţară, cu o valoare totală de aproximativ 10.000 lei.
Marfa a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român în vârstă de 49 ani, domiciliat în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.

Conducător auto, fără permis de conducere, depistat la volanul unui autoturism BMW

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă a S.P.F. Băneasa un tânăr care conducea pe drumurile publice un autoturism marca BMW, cu numere provizorii de Germania, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.

În data de 12.05.2014, în jurul orei 05.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca BMW, cu numere provizorii de Germania, în care se aflau două persoane de sex masculin.
Conducătorul autoturismului, cetăţeanul român I.O.F., în vârstă de 20 ani, domiciliat în judeţul Constanţa, a declarat că nu posedă permis de conducere şi că a împrumutat autoturismul de la pasagerul din dreapta, cetăţeanul român, M.A., în vârstă de 36 ani.
Verificările au stabilit faptul că tânărul aflat la volan nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul, iar celălalt bărbat este proprietarul autoturismului în cauză.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit conducătorului auto dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere”, iar propietarul autoturismului este cercetat pentru săvârşirea înfracţiunii de „încredinţarea unui vehicul unei persoane despre care proprietarul ştie că nu posedă permis de conducere”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 335, alin. 1, respectiv alin. 3 din Codul Penal.
 




jooble.org