Cum își sapă PSD propriii oameni: Guvernul Ponta nu are bani pentru salvamari, CJC Constanța nu are soluții

Cum își sapă PSD propriii oameni: Guvernul Ponta nu are bani pentru salvamari, CJC Constanța nu are soluții(1301)


Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Cristinel Dragomir, spune că deocamdată nu există fonduri pentru salvamari după ce Guvernul a transmis autorităţilor locale să găsească finanţare pentru acest serviciu în acest sezon estival. fonduri pentru salvamari în acest sezon estival (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)
"Am cerut şi am făcut demersuri pentru activitatea de salvamar din judeţul Constanţa. Deocamdată nu am primit niciun răspuns pozitiv. Am primit un răspuns prin care ni se spune că trebuie să asigurăm din fonduri proprii, neavând bani...asta e situaţia", a declarat Cristinel Dragomir, luni, la finalul şedinţei Consiliului Judeţean Constanţei.
El a precizat că, în anii trecuţi, pentru activitatea salvamarilor pe întreg litoralul a fost necesară suma de patru milioane de lei pe an.
În acest context, Cristinel Dragomir a afirmat că nu ştie cum s-ar putea rezolva această situaţie şi nici dacă în această vară vor mai fi sau nu salvamari pe litoral.


Şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa de luni a fost condusă de către Cristinel Dragomir, vicepreşedintele instituţiei, care a preluat toate atribuţiile preşedintelui Nicușor Constantinescu, plecat la tratament în SUA.
"În momentul în care preşedintele a plecat, acum o lună şi ceva, mi-a lăsat o dispoziţie prin care am preluat toate prerogativele legate de ce înseamnă funcţionarea Consiliului Judeţean şi implicit de a prezida şedinţele Consiliului Judeţean", a spus Dragomir.
El a precizat că va avea aceste prerogative până la revenirea lui Nicuşor Constantinescu. "Bănuiesc că până se întoarce preşedintele. Nu ştiu când se întoarce. S-a operat şi acum se simte ca după operaţie. Sper să vină cât mai repede",a mai afirmat Cristinel Dragomir.
Serviciul de salvamar este asigurat între 1 iunie şi 15 septembrie. În anii trecuţi, plata salvamarilor era făcută din fonduri guvernamentale. Chiar şi aşa însă banii erau alocaţi cu întârziere, iar salvamarii au ameninţat aproape în fiecare vară că intră în grevă dacă nu primesc sumele cuvenite. De regulă, situaţia lor se rezolva cam după jumătatea sezonului estival.

Sursa: Mediafax

Sursa foto: Sperantatv.ro
jooble.org