Plase monofilament în lungime de aproximativ 4 kilometri confiscate în Marea Neagră(759)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, alături de reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură şi Grupării de Jandarmi Mobilă Tomis Constanţa, descoperind în Marea Neagră, la aproximativ 14 mile marine travers de localitatea Năvodari, plase de pescuit tip monofilament, în lungime de 3.920 metri, cu o captură de 53 kilograme peşte din specia calcan.

● În data de 11.05.2014, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au desfăşurat un plan comun de acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură şi Grupării de Jandarmi Mobilă Tomis Constanţa, identificând, la aproximativ 14 mile marine travers de localitatea Năvodari, plase monofilament din nylon, în lungime totală de 3.920 metri, abandonate în Marea Neagră.
Plasele, care conţineau şi o captură de peşte din specia calcan, în greutate de 53 kilograme, au fost ridicate în vederea confiscării.
Cercetările în acest caz sunt continuate alături de reprezentanţii A.N.P.A.

● În aceeaşi zi, în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Constanţa au acţionat şi în zona de competenţă a P.P.F. Midia, unde au surprins trei bărbaţi, cu vârste între 36 şi 47 ani, care transportau cu o autoutilitară marca Ford Transit, cantitatea de 28 kilograme peşte din specia şalău fără documente justificative.

● În data de 09.05.2014, în jurul orei 12.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea l-au identificat pe G.M., în vârstă de 61 ani, care transporta 7 plase monofilament în lungime de 210 metri şi cantitatea de 30 kilograme peşte din specia caras fără documente legale.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de peşte, pe care au predat-o spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Persoanele în cauză, domiciliate în judeţele Constanţa şi Tulcea, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinere şi transport fără documente legale a peştelui” şi „deţinere şi utilizare a plaselor tip monofilament”.
 
jooble.org