TULCEA. De 9 Mai: ceremonial militar şi religios

TULCEA. De 9 Mai: ceremonial militar şi religios(1502)


În această dimineaţă, şi în municipiul Tulcea a fost marcată, printr-un ceremonial, militar şi religios, tripla semnificaţie, pentru români, a zilei de 9 Mai.

Ceremonialul a început la ora 10.00, cu primirea oficialităților (de la Primărie, Consiliul Judeţean şi Prefectură) şi prezentarea onorului militar, după care au urmat salutul drapelului de luptă și intonarea imnului de stat.
După oficierea serviciului religios, au urmat alocuțiunile oficialităților judeţului, iar evenimentul s-a încheiat cu depunerea de coroane de flori, la Monumentul Independenței din municipiul Tulcea.

„Astăzi, la 64 de ani de la momentul 9 mai 1950, atunci când, prin declaraţia lui Schuman, s-au pus bazele viitoarei Uniuni Europene, noi, românii, suntem de drept europeni. Au trecut, iată, șapte ani de la integrarea în UE, iar România culege, astăzi, roadele statutului de membru al acestei Europe organizate și active“, a spus vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Vasile Strat.

Pentru români, ziua de 9 Mai are o triplă semnificație: în 2014 se împlinesc 137 de ani de la „Declarația de Independență“, citită în Parlament de către Mihail Kogălniceanu; 64 de ani de la „Declarația lui Schuman“, o primă inițiativă de realizare a Europei Unite, și data la care Germania nazistă a capitulat, în 1945, în cel de-al Doilea Război Mondial.


FOTO: uurtulcea.blogspot.com
 

Taguri: Tulcea, 9Mai, MonumentulIndependentei, MonumentulIndependenteiTulcea, ZiuaEuropei, ZiuaVictoriei, ZiuaIndependentei, MihailKogalniceanu, Schuman, DeclaratialuiSchuman, VasileStrat, CJT, CJTulcea,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri