Chinezării contrafăcute (jucării şi electronice), în Portul Constanţa Sud - Agigea

Chinezării contrafăcute (jucării şi electronice), în Portul Constanţa Sud - Agigea(883)


Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control, împreună cu lucrătorii vamali, descoperind, în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud – Agigea, din China, 912 seturi cu jucării şi 1.072 articole, reprezentând aparatură electronică, susceptibile de a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 110.000 lei, dacă ar fi originale.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud - Agigea, controlul a două containere, sosite din China, pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, respectiv Oradea.

În urma controlului, în primul container au fost descoperite 912 seturi cu jucării pentru copii, iar în al doilea 1.072 articole reprezentând aparatură electronică („card reader”), susceptibile de a fi contrafăcute, cu o valoare totală de aproximativ 110.000 lei, dacă ar fi originale.

Marfa, care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute, a fost ridicată, în vederea confiscării, de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale, un cetăţean chinez, în vârstă de 46 de ani, cu reşedinţa în Bucureşti, respectiv un cetăţean român, în vârstă de 31 ani, domiciliat în judeţul Bihor, dosare penale, pentru săvârşirea infracţiunii de: „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84 / 1998 republicată.


FOTO: oradebucuresti.oradestiri.ro
 

Taguri: Chinezarii, contrafacute, jucarii, Constanta, Sud-Agigea, ContainerChina, Container, China, PTF, PTFConstantaSud-Agigea, MarfuriContrafacute, electronice, Legea84/1998, Bihor, Bucuresti, FirmeCunoscute,jooble.org