De 1 Mai, SPAIMA TURIŞTILOR FAMILIŞTI A FOST... MAMAIA! Refugiaţii din şantierul lui Mazăre au plecat, după o zi, unde au văzut cu ochii (bulgari, Neptun-Olimp, Munte, Deltă sau... acasă)

De 1 Mai, SPAIMA TURIŞTILOR FAMILIŞTI A FOST... MAMAIA! Refugiaţii din şantierul lui Mazăre au plecat, după o zi, unde au văzut cu ochii (bulgari, Neptun-Olimp, Munte, Deltă sau... acasă)(2077)


Ieri, la Neptun şi Olimp (în special), terasele şi chiar spaţiile de cazare (cele de patru stele!) s-au... umplut, brusc, încă de dimineaţă!

Surpriza (desigur: extrem de plăcută!) pe care au avut-o cei de-acolo a fost repede desluşită: ERAU FAMILIŞTI, ÎN PRIMUL RÂND, ÎN GENERAL... „CU BANI”!, CARE SE... REFUGIASERĂ DIN MAMAIA LUI MAZĂRE, UNDE PRIMA ZI DIN MINIVACANŢĂ, 1 MAI, FUSESE, PENTRU EI, UN ADEVĂRAT CALVAR, DIN CAUZA ŞANTIERELOR DIN STAŢIUNE ŞI, APOI, NOAPTEA, DIN CAUZA MUZICII DATE LA MAXIMUM, FĂRĂ NICIO RESTRICŢIE (!!!??...) ÎN CLUBURI ŞI PE PLAJE!

 

În Mamaia, au plătit bani grei ca să stea... într-un ŞANTIER de patru stele!

 

Oamenii (repetăm: în general cu disponibilităţi financiare!) le-au spus noilor lor gazde de vacanţă că n-au ştiut că, în Mamaia, copiii lor vor umbla printre betoniere şi „Doreli” cu bordura-n cârcă, că vor face slalom printre şanţuri şi gropi (de exemplu: s-au scos capacele de canalizare, dar... încă nu au fost puse altele, în loc!), că noaptea va fi beznă pe faleză (pentru că nu au fost racordaţi la energia electrică stâlpii de iluminat, pe care-i văzuseră, la televizor, plantaţi...) şi că vor mânca, pe terase, în praful, peisajul şi gălăgia specifice unui unui şantier (de tip... românesc!) în funcţiune, pentru că Mazăre n-a oprit lucrările, pe perioada minivacanţei de 1 Mai!

Mulţi s-au plâns şi de zgomotul infernal provenind de la petrecerile din cluburi şi de pe plajă (nu s-a aplicat nicio restricţie la decibeli!), întreaga familie neînchizând un ochi, măcar, în noaptea infernală opetrecută în Mamaia, pentru care, la patru stele, au plătit sume considerabile, totuşi!

 

Unii îşi „reşapează” vacanţa semi-ratată la Mamaia: munte, Delta Dunării, Bulgaria, „Phoenicia” – Năvodari (Mamaia - Nord), Neptun – Olimp sau... acasă!

 

Ca urmare, numeroşi turişti şi-au cerut banii înapoi, de la hoteluri, şi au plecat, ieri dimineaţă, disperaţi (încă de la ivirea zorilor!), fie mai la Nord, la „Phoenicia” lui Mohammad Murad (unde, şi acolo, cum ni s-a confirmat, au cerut să primească camere şi apartamente... cât mai departe de zgomotoasele cluburi!), fie înapoi acasă, ori la munte sau în Deltă, unii luând-o „întins” spre... bulgari, jurându-şi în barbă că, în veci,... nu mai pun piciorul pe litoralul românesc al Mării Negre!!!!!!

O parte dintre ei au venit, totuşi, măcar „de probă”, pentru o după-amiază sau o zi, (şi) în Sudul litoralului românesc!

Fiind, cum spuneam, în majoritate, oameni cu posibilităţi materiale (îi vezi şi după autoturisme: jeep – uri etc), care aleseseră Mamaia pentru că se gândiseră să nu mai bată, cu familia, drumul până în străinătate, pentru trei – patru zile doar..., au ales, ieri, pentru... reşaparea acestei vacanţe ratate!, Neptunul şi Olimpul, care-s mai de „patru stele”... (cei mai tineri au plecat şi la Costineşti, la pensiunile mai răsărite...).

Din păcate, prietenii noştri din turismul mangaliot ne-au sunat, la telefon, cu o oră-n urmă, ca să ne spună că, din cauza vremii urâte (frig, ceaţă, nori şi ameninţare de ploi) (şi) „refugiaţii” din Mamaia fie că au plecat după micul dejun, fie că au anunţat că vor pleca după masa de prânz...


FOTO: Lacul Neptun 2 - Complexul „Insula” (insula.ro)
 

Taguri: Mangalia, mangalioti, Neptun, Olimp, Neptun-Olimp, Costinesti, Phoenicia, Phoenicia-Navodari, Navodari, MohammadMurad, Murad, Insula, InsulaNeptun, LaculNeptun, Mazare, Mamaia, Bulgaria, LitoralulRomanesc, ComplexulInsula, Bulgaria, Delta, DeltaDunarii, S,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri