Un constănţean la Olimpiada Asiatică de Fizică, de la Singapore: IOAN IGNAT, de la Colegiul Naţional

Un constănţean la Olimpiada Asiatică de Fizică, de la Singapore: IOAN IGNAT, de la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrîn"(2728)


Lotul olimpic al României, la fizică, participă, în premieră!, la competiţia „Asian Physics Olympiad” (AphO), organizată în perioada 11 - 18 mai a. c., în Singapore.

DIN LOT FACE PARTE ŞI UN CONSTĂNŢEAN: IONUŢ IGNAT (clasa a XI-a), elev la COLEGIUL NAŢIONAL „MIRCEA CEL BĂTRÂN” (CNMB) CONSTANŢA.

 

Olimpicii români participă, cum spuneam, în premieră, la ediţia din acest an a acestei Olimpiade, dedicate cu precădere ţărilor asiatice. România devine, astfel, SINGURA ţară din Europa reprezentată la „AphO”, ca urmare a invitaţiei EXCLUSIVE, primite din partea organizatorilor!

„Asian Physics Olympiad” este una din cele mai importante competiţii de fizică, pentru elevii din ţările asiatice, dar deschisă şi Australiei şi, în acest an, datorită lotului român!, şi Europei.
Evenimentul este structurat după modelul implementat la „International Physics Olympiad” (IphO).
La competiţia din acest an vor fi reprezentate 29 de ţări.

„Gradul de dificultate a problemelor de la „Asian Physics Olympiad” este chiar mai ridicat decât cel de la Olimpiadele Internaţionale, însă elevii noştri sunt foarte bine pregătiţi şi sunt convins că vor obţine rezultate excelente şi că vor confirma aşteptările,” declară Adrian Dafinei, profesor coordonator al lotului de fizică.

 

Cine sunt performerii români

 

Invitaţia lansată echipei din ţara noastră certifică rezultatele excepţionale obţinute de elevii români la Olimpiadele Naţionale şi Internaţionale de Fizică.
Anul trecut, la Olimpiada Internaţională, lotul nostru s-a clasat pe primul loc dintre echipele europene şi pe locul al 5-lea mondial.

Lotul olimpic al României la fizică, coordonat de domnul profesor Adrian Dafinei, este alcătuit din elevii Ileana Rugină (clasa a XI-a), Cristian Frunză (clasa a XI-a), Gabriel Găitan (clasa a XI-a), Dan Eniceicu (clasa a X-a), şi Tudor Creţu (clasa a X-a), ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti şi IONUŢ IGNAT (clasa a XI-a), elev la COLEGIUL NAŢIONAL „MIRCEA CEL BĂTRÂN” (CNMB) CONSTANŢA.

Iată rezultatele deosebite obţinute, până acum, de către elevii invitaţi la competiţia din Singapore:
Aur la International Physics Olympiad 2013 – Copenhaga, Danemarca, obţinut de Cristian Frunză; Aur la European Union Science Olympiad 2013 – Luxemburg, obţinut de IOAN IGNAT; Aur 2012 şi 2013, la International Olympiad Tuymaada - Republica Saha, Rusia, obţinut de IOAN IGNAT; Aur la European Union Science Olympiad 2014 – Atena, Grecia, obţinut de Tudor Creţu.


FOTO: Elevul olimpic IOAN IGNAT, de la CNMB Constanţa (Sursa: radioconstanta.ro)
 

Taguri: IoanIgnat, Ignat, CNMB, MirceacelBatran, Constanta, IphO, AphO,jooble.org