Ponta îi dă lui Mazăre portul Constanța

Ponta îi dă lui Mazăre portul Constanța(964)


Premierul Victor Ponta a declarat astăzi că este normal ca locuitorii Constanței să aibă un cuvânt de spus în ceea ce privește portul Constanța și că ministrul Transporturilor a început demersurile de listare pe bursă a 15% din acțiunile Companiei Naționale Administrație Porturilor Maritime Constanța.


"Este normal ca oamenii din Constanţa să aibă un cuvânt de spus, o participare, e absolut logic. Am foarte mare încredere că autoritatea locală, alături de investitori privaţi şi guvern vor dezvoltă mult mai bine Portul decât l-au dezvoltat guvernele în 20 de ani. De fapt, guvernul nu l-a dezvoltat în 20 de ani", a spus primul ministru, la Constanța.

În ceea ce privește listarea la bursă a 15% din acțiuni, Ponta a spus că procesulul a demarat, dar că nu știe exact când se va întâmpla, fiind vorba despre o procedură mai complicată.


CNAPMC este controlat acum de statul român, prin Ministerul Transporturilor, care deține 60% din acțiuni, Consiliul Local Municioal Constanța (20%) și Fondul Proprietatea (20%).
jooble.org