FOTO. Florin Jianu, cel mai optimist ministru din lume

FOTO. Florin Jianu, cel mai optimist ministru din lume(1279)


Ministrul pentru IMM şi Turism, Florin Jianu, este cel mai optimist ministru din România. Nu numai din România, poate chiar din lume!

Aceasta este singura concluzie la care putem ajunge după ce am văzut reacția sa în urma unei vizite în stațiunea Mamaia, care se pregătește pentru minivacanța de 1 Mai.
În ciuda faptului că se lucrează intens, că trebuie să fii atent pe unde calci ca să nu-ți intre vreun cui în talpă, să nu-ți rupi picioarele sau să nu dea buldozerul peste tine, ministrul Jianu a afișat un zâmbet fericit și un discurs de om mulțumit de ceea ce vede.
”Arată bine. Acolo se lucrează, e normal, nu trebuie să ne ferim de lucrul ăsta, trebuie făcute lucrările, aţi văzut că ele sunt necesare pentru toţi cei care funcţionează aici", a fost concluzia ministrului. Acesta a spus că s-ar bucura să vad investiţii de acest tip din nordul până în sudul litoralului, dar a recunosccut că sunt alte zone în care nu prea se fac investiţii şi lucrurile nu arată atât de bine.

A fost numai o scurtă licărire de realism. Optimismul incurabil al ministrului a învins, forțându-l parcă să spună că i-a plăcut tot ceea ce a văzut pe litoral. Dacă vi se pare că se contrazice cu afirmațiile anterioare, sunteți de aceeași părere cu noi. ”Nu sunt lucruri care nu mi-au plăcut. Sunt investiţii bune, investiţii majore care s-au făcut şi care trebuie lăudate.”

Și, de parcă nu ar fi fost de ajuns, lupta între realism și optimism a continuat. ”E adevărat că mai sunt şi lucruri care trebuie îmbunătăţite legate de curăţenie pe unele plaje, legate de lipsa de investiţii în diverse structuri şi eu, ca ministru, reiau mesajul pe care l-am avut că voi veni cu soluţii inovatoare, cu soluţii care să ajute investiţiile, cu acele ajutoare de stat care să faciliteze investiţii, atrageri de turişti, crearea de noi de locuri de muncă, cu vouchere de vacanţă electronice, o modalitate modernă cerută de mediul de afaceri şi de hotelieri", a mai spus Florin Jianu.

Dacă Mamaia arată așa de bine cum spune ministrul, vă invităm să vedeți în imaginile atașate acestui articol.
jooble.org