Se caută soluții pentru ranfluarea navei Dunafoldvar(611)


Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile S.A. anuntă că în data de 28.04.2014 a avut loc la km 28+800 mal drept pe Canalul Dunăre Marea Neagră un comandament pentru ranfluarea navei DUNAFOLDVAR, scufundată în data de 5.04.2014 în urma unui incendiu izbucnit la bordul navei.

La comandament au fost prezenţi, din partea armatorului DDSG LOGISTIC HOLDING GmbH, Karl Heinz Kuhn – coordonatorul activităţii de ranfluare, un reprezentant al firmei de asigurare, un reprezentant al companiei de agenturare Transcanal şi o echipă a unei firme olandeze de specialitate în ranfluarea navelor -MAMMOET MARITIME GmbH. De asemenea, au participat la comandament reprezentanţi ai Autorităţii Navale Române, Administraţiei Canalelor Navigabile, Garda de Mediu şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

În urma acestei întâlniri s-a stabilit ca, operaţiunile de ranfluare să înceapă după o inspecţie facută cu scafandrii şi izolarea tuturor încăperilor şi gurilor de aerisire. Planul de ranfluare va fi avizat de Autoritatea Navală Română şi Administraţia Canalelor Navigabile.

Având în vedere faptul că, lucrările se vor desfăşura atăt pe timpul nopţii cât şi pe timpul zilei, operaţiunea se estimează a fi finalizată în cel mult 14 zile şi în cel mai bun caz 5-6 zile.

Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile S.A va asigura derularea în siguranţă a traficului în zonă, prin dirijarea traficului astfel încât să se evite întâlnirile în zonă, reducerea vitezei pentru siguranţa în navigaţie dar şi asigurarea unui şenal, pe un singur sens de navigaţie.
jooble.org