HANDBAL MASCULIN: Astăzi, de la 19.30, în Suedia, HCM Constanţa este favorită la calificarea în careul de aşi ai EHF Cup!

HANDBAL MASCULIN: Astăzi, de la 19.30, în Suedia, HCM Constanţa este favorită la calificarea în careul de aşi ai EHF Cup!(1359)


Astăzi, sâmbătă – 26 aprilie,de la ora 19.30, formaţia Handbal Club Municipal (HCM) Constanța se va lupta, în Suedia, la Lund, pentru accederea în careul de aşi ai Cupei EHF.

După victoria categorică de săptămâna trecută, din partida tur, de la Constanţa (31 – 21), cu “Lugi” HF Lund, HCM este despărţită de acest singur meci, retur al “sferturilor de finală”, de calificarea în “Final 4” – ul Cupei Federaţiei Europene de Handbal (EHF Cup), la handbal masculin, EDIŢIA 2013 – 2014.

 

“Marinarii” au obţinut scorul acestei faze a competiţiei!

 

După victoria clară la zece puncte diferenţă (31 – 21), obţinută sâmbăta trecută, în Sala Sporturilor din Constanţa, în partida tur cu echipa suedeză “Lugi” HF Lund, “marinarii” sunt încrezători în calificare, dar pregătesc cu foarte mare atenţie (aşa cum a declarat antrenorul macedonean Zvonko Sundovski, pentru postul “Neptun” TV) returul de astăzi, din Suedia.

Este de subliniat faptul că HCM Constanţa a reușit… scorul sferturilor de finală, în Cupa EHF (!), realizare care o aduce cu un pas în “Final Four” de la Belin, din luna mai.

Alături de gazda “Fuchse” Berlin (calificată “din oficiu”) şi de HCM Constanţa, şansele cele mai mari de a merge mai departe le au francezii de la Montpellier (învingători în deplasare, în faţa… compatrioţilor de la Nantes, cu 26 – 25), și maghiarii de la “Pick” Szeged (învinşi, la Lisabona, de către echipierii lui “Sporting”, dar la numai două goluri diferenţă, 25 – 27), sunt favorite să completeze “careul de ași” al acestei a doua, ca valoare (după “Liga Campionilor”), competiţie europeană intercluburi, din handbalul masculin.

 

Încă din optimi, HCM Constanţa era singra echipă românească, de băieţi sau fete, rămasă în cupele europene intercluburi!...

 

Reamintim şi că H.C.M. CONSTANŢA ESTE, ÎN ACEASTĂ EDIŢIE (2013 – 2014) A CUPELOR EUROPENE INTERCLUBURI, ATÂT LA MASCULIN, CÂT ŞI LA FEMININ (!),... SINGURA FORMAŢIE ROMÂNEASCĂ DE HANDBAL CARE A TRECUT DE FAZA... ŞAISPREZECIMILOR DE FINALĂ!


FOTO: enational.ro
 

Taguri: HCM, Constanta, HCMConstanta, Lugi, LugiHF, Lund, LugiLund, Suedia, FCBarcelona, EHFCup, CupaEHF, Cupa, EHF, Saverhof, Sundovski, Simicu, FinalFour, Final4, Berlin, Halberg, Sadoveac, Jernmyr, ZvonkoSundovski, Handbal, masculin, HandbalMasculin, CupeleEur,jooble.org