Migranti ilegali din Armenia, spre Hexagon, via...  Delta Dunării!

Migranti ilegali din Armenia, spre Hexagon, via... Delta Dunării!(1571)


Ieri seară, poliţiştii de frontieră din Pardina, județul Tulcea, au depistat, pe malul românesc al Dunării, două persoane, de sex masculin, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Cu ocazia primelor verificări, s-a stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni armeni, cu vârste de 28, respectiv 38 ani, care au trecut ilegal frontiera de stat, traversând fluviul Dunărea, cu o barcă, dinspre Republica Ucraina.

Cetăţenii armeni au declarat faptul că intenţionau să ajungă în Franţa, fapt pentru care urmau să fie preluaţi, de pe malul românesc, de către un cetăţean ucrainean, care le-a promis că îi va ajuta să fie transportaţi spre destinaţie.

Poliţiştii de frontieră au intensificat verificările, în zona de competenţă, şi au depistat, pe raza localităţii Ceatalchioi, din judeţul Tulcea, un autoturism marca „Volkswagen”, cu numere de Ucraina, în care se afla un bărbat, care nu îşi justifica prezenţa în zonă.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că cel în cauză este un cetăţean ucrainean, în vârstă de 56 ani, iar în autoturism au fost găsite două harţi ale Republicii Ucraina, două schiţe cu itinerariul Ismail – Galaţi – Tulcea – Pardina şi un aparat foto digital, în care erau realizate fotografii, cu cei doi cetăţeni armeni.

Cercetările au stabilit faptul că cetăţeanul ucrianean a intrat legal în România, prin P.T.F. rutier Galaţi, cu autoturismul în cauză, după care s-a deplasat pe raza judeţului Tulcea, pentru a-i prelua pe cei doi armeni.

Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor armeni actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „trecere frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 262, alin. 1 din Codul Penal, iar cetăţeanul ucrainean este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „trafic de migranţi”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 263, alin. 1 Cod Penal.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră români, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.

Taguri: Pardina, SPF, S.P.F., SPFPardina, PTF, PTFGalati, JudetulTulcea, Galati, Imigranti, migranti, armeni, Dunarea, RepublicaUcraina, Ucraina, CodPenal, Ismail,jooble.org