Portul Constanţa Sud - Agigea: 41.620 de chinezării contrafăcue, confiscate în numai două ore

Portul Constanţa Sud - Agigea: 41.620 de chinezării contrafăcue, confiscate în numai două ore(1416)


Ieri, în numai două ore, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au depistat 41.620 de obiecte susceptibile de a fi contrafaceri, în trei containere sosite din China, în Portul Constanţa Sud - Agigea.

Organele au efectuat, la rampa existentă în Constanţa Sud - Agigea, controlul a trei containere, sosite din China, pe adresa unor societăţi comerciale cu sediile în Brăila, Bucureşti şi Buzău.

În primul container, au fost descoperite 11.200 articole de mobilier (cuiere din plastic), iar în următoarele două containere au fost identificate 15.300 jucării pentru copii (180 figurine din pluş şi 15.120 maşinuţe), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de aproximativ 150.000 lei.

Marfa, care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute, a fost ridicată, în vederea confiscării, de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră constănţeni au întocmit administratorilor societăţilor comerciale, doi cetăţeni români şi un cetăţean irakian, cu vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani, domiciliaţi în municipiile Brăila, Buzău, respectiv cu reşedinţa în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de: „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, respectiv: „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”.

FOTO: crimetime.ro
 

Taguri: Chinezarii, contrafacute, container, China, ContainerChina, Legea84/1998, ConstamtaSud, Agigea, ConstantaSud-Agigea, PTF, PolitistideFrontiera, lucratorivamali, frontiera, vama, PPF, Agigea, port, jucarii, umerase, plastic, autoritateavamala, marcainregis,jooble.org