Urmărire în Cobadin, după ce un șofer a fugit de poliție(637)


Ieri, la ora 5.30, poliţiştii Postului de Poliţie Cobadin, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism la intersecţia Drumului Naţional 3 cu Şoseaua Constanţei din comuna Cobadin.


Conducătorul auto nu a respectat semnalul, continuându-şi deplasarea, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia, fiind angrenate şi forţe suplimentare.

La scurt timp, poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale au reuşit identificarea conducătorului auto, în persoana unui bărbat de 34 de ani, din Chirnogeni, care, la testarea cu aparatul etilotest, prezenta o alcoolemie de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma cercetărilor poliţiştii au stabilit şi faptul că acesta avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat, fiind cercetat într-un alt dosar penal.

În cauză poliţiştii au deschis o anchetă şi fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute la Art. 335 al. 1 (“Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani”) şi Art. 336 („Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”) din Codul Penal.
jooble.org