Ce amenzi au dat polițiștii de Paște(613)


Pe toată perioada Sărbătorilor Pascale, în tot judeţul Constanţa, poliţiştii au intensificat acţiunile pentru combaterea şi prevenirea faptelor antisociale, scopul fiind acela de a proteja cetăţenii de comiterea oricăror ilegalităţi.


Astfel, în perioada anterior menţionată, poliţiştii au constatat 15 infracţiuni, din care peste jumătate în flagrant, au aplicat 185 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 51.615 lei şi au confiscat bunuri de peste 200 de lei.

În perioada 19 – 21 aprilie a.c., în tot judeţul Constanţa s-au desfăşurat acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe perioada Sărbătorilor Pascale.

În acest sens, peste 300 de poliţişti de la structurile de investigare a fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră au acţionat suplimentar faţă de dispozitivul curent.

Ca urmare a neregulilor depistate, au fost aplicate 185 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 110 la Legea 61/1991, privind ordinea şi liniştea publică, 2 la Legea 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 66 la O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice şi 7 prevăzute de alte acte normative. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate se ridică la 51.615 lei, ca măsură complementară în cadrul dosarelor penale întocmite şi a sancţiunilor contravenţionale aplicate, au fost confiscate bunuri de peste 200 de lei.

Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor de natură economico-financiară, pentru protejarea populaţiei împotriva unor practici comerciale de natură să ducă la comercializarea unor produse alimentare neconforme şi pentru combaterea infracţiunilor stradale.

Exemple:

La data de 19 aprilie a.c., poliţiştii Postului de Poliţie Mircea Vodă - Secţia 6 Poliţie Rurală Cernavodă au identificat pe raza localităţii Satul Nou, pe A. Daniel de 23 de ani, urmărit naţional, care avea mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de un an pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, emis de Judecătoria Medgidia. Cel în cauză a fost depus în arestul IPJ Constanţa.

Poliţiştii Secţiei 4 Constanţa cercetează în stare de libertate pe C. Cornel de 29 ani, din Constanţa, întrucât a fost identificat în flagrant în timp ce sustrăgea mai multe bunuri dintr-un magazin din Constanţa. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat societăţii comerciale. În cauză s-a întocmit dosar penal, urmând a se propune soluţie procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Poliţiştii Postului de Poliţie Tuzla cercetează în stare de libertate pe G. Valentin de 24 de ani, din localitate, întrucât a fost identificat în flagrant în timp ce sustrăgea bunuri dintr-o gospodărie din Tuzla, prejudiciul fiind recuperat şi predat părţii vătămate.

Poliţiştii Serviciului Rutier cercetează în stare de libertate pe C. Bogdan de 41 ani, din Constanţa, întrucât a condus un autoturism pe drumurile publice cu o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
jooble.org