Mișcarea Populară are o primă filială în afara centrului. Universitarul Gîrţu, interfaţa lui Palaz?

Mișcarea Populară are o primă filială în afara centrului. Universitarul Gîrţu, interfaţa lui Palaz?(1558)


Informaţiile cotidianului nostru s-au adeverit ieri seară, o dată cu lansarea la Constanţa a Fundaţiei Mişcarea Populară. Preşedintele Fundaţiei la nivel naţional, Marian Preda, i-a prezentat oficial pe cei patru care vor face parte din conducerea filialei Constanța a Fundației Mișcarea Populară. Este vorba despre prof. univ. Mihai Gîrțu, lectorul univ. Alina Vasiliu, avocatul Felicia Ovanesian și juristul Sorin Popescu. La evenimentul lansării Mișcării Populare la Constanța au participat consilierii prezidențiali Cristian Diaconescu și Sebastian Lăzăroiu şi fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu. Din partea constănţenilor în sală au fost prezenţi fostul prefect Claudiu Palaz, democrat-liberalul Petrişor Cruceanu, fostele inspectoare şcolare generale Elena Buhaiev şi Aliss Andreescu, Mihai Petre şi Aurelian Arghir, fost membru PSD, tras pe linie moartă în Consiliul Judeţean Constanţa şi fost purtător de cuvânt al PSD Constanţa în mandatul de senator al lui Cristian Diaconescu.

Sebastian Lăzăroiu: „Băsescu se va întoarce în Mişcarea Populară”


De departe cea mai interesantă declaraţie a venit din partea consilierului prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu care a anunţat că „Fundația Mișcarea Populară este locul în care se va întoarce președintele Traian Băsescu la finalizarea mandatului”. Tot Lăzăroiu a mai spus că dacă în următoarele şase luni va exista o masă critică care să forţeze formarea unui partid acest lucru se va întâmpla, însă fundaţia nu-şi va înceta niciun moment activitatea.

Gîrţu lider informal, Palaz omul de acţiune

După cum anunţam încă de luna trecută, fostul prefect Claudiu Palaz este puternic ancorat în proiectul Mişcarea Populară. Deşi s-a ferit cât a putut de ochii presei, Palaz va fi liderul din umbră al fundaţiei şi va pune la dipoziţie şi logistica necesară desfăşurării pe viitor a acţiunilor fundaţiei. Săptămâna viitoare va fi anunţat şi liderul filialei de la Constanţa a Mişcării, în persoana lui Mihai Gîrţu.


300 de adeziuni de la Constanţa

Marian Preda, preşedintele Fundaţiei „Mişcarea Populară” a precizat că de la Constanţa s-au primit 300 de adeziuni, printre cele mai multe la nivel naţional. Preda a mai spus că şi la Constanţa selecţia membrilor fundaţiei se va face prin competiție deschisă și pe baza următoarelor criterii: competență profesională, onestitate și integritate, disponibilitate pentru a desfășura activități voluntare în cadrul fundației şi adeziune la principiile și valorile Fundației „Mișcarea Populară”.

Manifestul fundației poate fi citit AICI.

 
jooble.org