Surprizele vacanţei de 1 mai

Surprizele vacanţei de 1 mai(909)


Asociația Litoral Delta Dunării a prezentat, ieri, programul final și complet al acțiunilor organizate cu ocazia vacanței de 1 mai. Atunci va avea loc și deschiderea oficială a sezonului estival, așa cum prevede și legea. Pentru sudul litoralului, deschiderea se amână pentru 1 mai, a spus Corina Martin, preşedintele asociaţiei.

Cel mai important eveniment din data de 1 mai este o aşa-numită paradă a litoralului, care va începe din Mangalia, va ajunge în Eforie şi apoi va străbate întreag oraşul Constanţa, până în zona Cazinoului din Mamaia. Parada va fi compusă din maşini de epocă, motocicliştii de la Seawolves, autobuteze supraetajate, maşini serigrafiate, o maşină de la raliul Deltei

În Mamaia, turiştii şi constănţenii vor avea parte şi de o surpriză: un flas mob chiar pe stradă, în care se va dansa pe celebra melodie din Zorba grecul. Tot pe 1 mai, în piaţeta din mijlocul staţiunii va avea loc spectacolul Dobrogea multietnică, la care vor participa ansambluri de ruşi, aromâni, turci, tătari, ruşi, dar şi evident de români, reprezentanţi de trupa de la Nunta Zamfirei.

Deschiderea oficială „de seară”, aşa cum o numesc organizatorii, va avea loc pe 1 mai, în clubul Ego din Mamaia.

Va fi BAHAUS

Primarul Radu Mazăre a spus, ieri, că distracţia majoră din Mamaia va fi „bauhausul şi distracţia de noapte”. Faţă de cluburile de anul trecut se vor deschide unele noi. Pe plajă vor apărea corturi, numai pentru perioada vacanţei de 1 mai. Acestea vor fi apoi dărâmate, iar pe timpul sezonului estival se vor construi apoi beach-baruri, după ce se aproba PUZ-ul plajelor. „Vom avea şi foarte mulţi turişti străini. Şi-au cumpărat bilete individuale, de pe net, pentru astfel de distracţii”, a spus Radu Mazăre. El a mai spus că în aceste zile de vacanţă va filma şi videoclipul melodiei care va fi imnul litoralului românesc.

Ce se întâmplă în sudul litoralului

Programul evenimentelor din sudul litoralului nu era încă definitivat, ieri după-amiază. Cert este că şi în acest an Primăria Mangalia şi Arhiepiscopia Tomisului vor organiza o nouă ediţia e evenimentului „Lumină de la malul mării”. Pe plajă se va amplasa un altar, iar lumina învierii va fi adusă de la Ierusalim, chiar de primarul Cristian Radu. Acesta a anunţat că în noaptea de Paşte vor fi înălţate circa 10.000 de lampioane, care vor fi vândute cu trei lei bucata. Banii vor fi donaţi Centrului Maternal Mangalia. Cristian Radu a declarat că a rezolvat şi problema câinilor maidanezi, dar şi aceea a sutelor de tonete care împânzeau anii trecuţi staţiunea şi unde se presupune că se făcea şi comerţ evazionist.

Reprezentanţii Primăriei Eforie au anunţat că în perioada minivacanţei se va organiza o nouă ediţie a târgului de antichităţi.

Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral Delta Dunării, a precizat că în această vacanţă de 1 mai sunt aşteptaţi pe litoral peste 40.000 de turişti, majoritatea în staţiunea Mamaia. Preţurile de cazare sunt de circa 60 de lei de persoană pe noapte, la un hotel de trei stele, în Mamaia, şi de 130-140 de lei pentru un hotel de patru stele. În sudul litoralului preţurile sunt la jumătate.
jooble.org